Srzentićev kabinet: Lekovićeve tvrdnje neosnovane i zlonamjerne

Kako napominju iz kabineta predsjednika Opštine Bar vozilo koje Leković spominje se koristi upravo kako bi se uštedio novac, a ne pokušalo bilo šta zamaskirati
65 pregleda 5 komentar(a)
Zoran Srzentić, Foto: Savo Prelević
Zoran Srzentić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.04.2018. 13:49h

Tvrdnje člana IO Opštinskog odbora Demokrata u Baru, Momčila Lekovića, da predsjednik Opštine Bar Zoran Srzentić korišćenjem "neutralnog" službenog vozila tablica BR CG 007 pokušava da "zamaskira svoju ličnu bahatost i rasipništvo" su neosnovane i zlonamjerne, saopšteno je iz Srzentićevog kabineta.

Kako ističu, pomenuto vozilo predsjednik Opštine Bar koristi od dolaska na funkciju, te iz tog razloga ne stoji tvrdnja da to čini iz želje da bilo šta zamaskira.

Naprotiv, napominju, vozilo se koristi upravo kako bi se uštedio novac.

"Riječ je o vozilu marke “Škoda Oktavia” starom jedanaest godina koje koristi upravo zbog želje za uštedom, s obzirom da se od stupanja na dužnost predsjednika Opštine luksuzno vozilo marke “Audi” registarskih oznaka BR CG 001 koristi isključivo za izuzetne protokolarne potrebe funkcionera Opštine. O tome koliko su utemeljene tvrdnje da korišćenjem službenog vozila registarskih oznaka BR CG 007 predsjednik prikriva “ličnu bahatost i rasipništvo” govori dovoljno podatak da je za isto vozilo u prethodnom mjesecu potrošeno goriva u vrijednosti 55 eura. Ovaj podatak je, inače, javno dostupan preko Analitičkih kartica koji se redovno objavljaju na sajtu Opštine", navodi se u saopštenju.

Tačan je, ističu, samo navod da je vozilo registarskih oznaka BR CG 007 korišćeno u skladu sa Pravilnikom o upotrebi službenih vozila.

"Valjda nema potrebe za objašnjavamo da aktivnosti i obaveze predsjednika Opštine ne staju u radno vrijeme od 7 do 15 sati, kao i da gore navedeni iznos utrošenih sredstava za gorivo za službeno vozilo koje koristi od dolaska na funkciju,potvrđuje da to ne čini na način koji bi mogao da se tumači kao štetan po interese građana Bara, već naprotiv", zaključuje se u saopštenju kabineta predsjednika Opštine Bar.

Bonus video: