Dolazi Vaclav Klaus

Češki predsjednik Vaclav Klaus i privredna delegacija te zemlje boraviće u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz kabineta predsjednika Filipa Vujanovića.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2011. 16:56h

Nakon dočeka zvanica na podgoričkom aerodromu, biće organizovan i Poslovni forum privrednika Crne Gore i Češke u prostorijama Privredne komore na kojem će govoriti dvojica predsjednika. Kako je najavljeno, Vujanović i Klaus će razgovarati u rezidenciji na Cetinju, dok će ministar ekonomije Vladimir Kavarić i pomoćnik ministra industrije i trgovine Češke Milan Hovorka potpisati Sporazum o ekonomskoj saradnji dvije zemlje.

“Protokol o readmisiji lica koja su bez dozvole boravka potpisaće minitar unutrašnjih poslova Ivan Brajović i ambasador Češke u Crnoj Gori Hana Hubačkova. Predsjednik Klaus sastaće se i sa predsjednikom parlamenta Rankom Krivokapićem, kao i premijerom Igorom Lukšićem. Drugog dana posjete predsjednik Klaus će posjetiti Kotor i Tivat”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Klaus postao je planetarno popularan nakon što je prije 15-ak dana na Jutjubu objavljen snimak na kojem se vidi kako na konferenciji za novinare, tokom posjete Čileu, stavlja penkalo sa stola u džep.

Bonus video: