Narodna stranka se od sada bavi samo zaštitom Srba

"Bratske veze sa Srbijom i Republikom Srpskom, i svim Srbima, ma gdje živjeli, ostaju naš trajni zadatak”, kazao je Popović.
93 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Popović, Foto: Boris Pejović
Predrag Popović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.04.2011. 16:14h

Predrag Popović ponovo je izabran za predsjednika Narodne stranke (NS), a njegov zamjenik je Dejan Vučićević. To je odlučeno na devetoj vanrednoj Skupšini NS pod nazivom “Stop progonu Srba”, na kojoj je usvojena i nova programska deklaracija.

Vanredna skupština je sazvana jer je Popović, nakon što mu je oduzeto državljanstvo, podnio ostavku na mjesto predsjednika stranke.

Buduće djelovanje NS, navodi se u dokumentu, biće isključivo posvećeno zaštiti srpskih nacionalnih interesa u Crnoj Gori.

“U vrijeme kada se nasrće na naš nacionalni identitet, kad nam se ugrožava nacionalni opstanak, kada nam otimaju jezik, crkvu, prekrajaju istoriju i nasilno mijenjaju identitet, nemamo prečeg posla od odbrane tih vrijednosti.

Bratske veze sa Srbijom i Republikom Srpskom, i svim Srbima, ma gdje živjeli, ostaju naš trajni zadatak”, kazao je Popović.

Osvrćući se na svoj angažman, predsjednik NS je rekao da je on određen situacijom na koju nije mogao da utiče: “Drugi su odlučili da me liše državljanstva moje matične države, zato što nisam želio da se lišim državljanstva bratske Srbije. Bolje rečeno, da se odreknem svoje braće”.

On je poručio da je Crna Gora njegova otadžbina i da će to zauvijek ostati, bez obzira na posjedovanje uvjerenja o državljanstvu.

“Zato sam se kandidovao za predsjednika NS, iako sam čvrsto bio odlučio da ovo bude moj poslednji mandat na njenom čelu.

Ali, u ovom trenutku, svaka moja drugačija odluka, bojim se, predstavljala bi mirenje sa situacijom u kojoj smo se svi mi našli, kao i legalizaciju nasilja, koje prema srpskom narodu demonstrira aktuelna vlast”, rekao je Popović ističući da bi svaka drugačija odluka bila izraz lične sebičnosti.

Bonus video: