Guberinić još ne zna da li će glasati za razrješenje Konjevića

On je kazao i da nije detaljnije upoznat sa inicijativom za smjenu gradonačelnika Miomira Mugoše, ali da će NS imati odgovor na svaku odluku.
107 pregleda 0 komentar(a)
Slaviša Guberinić, Foto: Arhiva Vijesti
Slaviša Guberinić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.04.2011. 16:27h

Ističući da je potpisao inicijativu za smjenu predsjednika Skupštine Glavnog grada Raška Konjevića odbornik Narodne stranke (NS) u podgoričkom parlamentu Slaviša Guberinić nije želio direktno da odgovori da li će i glasati za njegovo razrješenje kad se o tome bude raspravljalo.

"Ali na osnovu toga što sam potpisao inicijativu možete zaključiti kako ću glasati. U svakom slučaju sačekaćemo sjednicu i vidjeti da li će na njoj biti rasprave o inicijativi" rekao je Guberinić „Vijestima”.

Navodeći da mu je odbornik Nove Radoš Zečević ponudio da potpiše inicijativu za smjenu Konjevića, što je on i učinio, Guberinić je iznenađen izjavama Zečevića da su podršku inicijativama pružili odbornički klubovi SNP-a, PzP-a i Nove, te da od ostalih klubova nijesu tražili podršku, jer su imali dovoljno potpisa.

"Zečević mi je 18. februara poslao dopis u vezi sa inicijativom za smjenu, koju sam ja potpisao, pa me čude njegove izjave u kojima kaže da nije tražio podršku od ostalih odbornika, što nije tačno, te da Nova sa SNP-om i PzP-om ima dovoljno" rekao je Guberinić.

On je kazao i da nije detaljnije upoznat sa inicijativom za smjenu gradonačelnika Miomira Mugoše, ali da će NS imati odgovor na svaku odluku.

"Podnosioci inicijativa snosiće dobre i loše posljedice svega toga. Što se tiče Mugoše, on je na funkciji po starom zakonu, zna se procedura za smjenu, a i mandat mu ističe krajem avgusta" istakao je Guberinić, ne želeći još uvijek da se izjašnjava o inicijativi za smjenu prvog čovjeka glavnog grada.

Šef kluba odbornika SDP-a u gradskoj skupštini Đorđe Suhih kazao je „Vijestima” da u toj partiji još uvijek nijesu upoznati sa detaljima inicijative, jer nijesu dobili njen tekst.

"Zauzećemo stav onda kada budemo upoznati sa detaljima inicijative. Neka sve ide svojim tokom, jer na kraju mi poštujemo legitimno pravo da se pokreću takve inicijative " rekao je Suhih, koji je više puta isticao da će biti zanimljivo čuti stav DPS-a o inicijativi za smjenu Konjevića.

Suhih nije želio da detaljnije komentariše ni inicijativu za smjenu Mugoše.

" Inicijativa za smjenu Mugoše je možda terminski kasno došla, jer je drugačija procedura za razrješenje gradonačelnika. Skupština može donijeti samo odluku da se raspiše referendum, a ako se to bude sprovodilo onda će njemu svakako isteći manda" rekao je Suhih.

Iz DPS-a nema komentara

Iz DPS-a, međutim, juče nije bilo moguće dobiti komentar na inicijative koje je prekjuče, u ime SNP-a i Pokreta za promjene (PzP) predao odbornik Nove Zečević, najavljujući da će danas u 12 sati biti održan zajednički pres u prostorijama njegove stranke, kojem će prisustvovati potpisnici inicijative.

On je u ranijoj izjavi „Vijestima” istakao da očekuje da će se o inicijativama, nakon što su zvanično procesuirane, raspravljati na prvoj narednoj sjednici gradske skupštine, koja je zakazana za 28. april.

Inače, na korak da pokrenu inicijativu za smjenu gradonačelnika Mugoše obornici Nove su se odlučili nakon što je Viši sud poništio njegovu odluku o prodaji gradskog građevinskog zemljišta „Carinama” na Starom aerodromu, dok je jedan od razloga za smjenu Konjevića taj što još uvijek nije predložio nikoga za novog sekretara, na kojem se i dalje nalazi Slavka Maraš u svojstvu vršioca dužnosti.

Bonus video: