MANS: Prizemni napadi Jočićeve

Pošto u NSD tvrde da su njihove finansije u skladu sa zakonom, ističu iz MANS-a, nema razloga da ne objave nedostajuće račune za troškove u iznosu od 237 hiljada eura
91 pregleda 3 komentar(a)
MANS logo, Foto: Facebook.com
MANS logo, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 04.04.2018. 16:09h

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) pozdravila je napore pojedinih političkih partija da osamnaest mjeseci nakon održavanja parlamentarnih izbora konačno objave svoje finansije i dopune dokumentaciju koju su iz te NVO tražili još od oktobra 2016. godine.

Kako navode iz MANS-a, nakon srijede 28. marta, kada je izvještaj zaključen, dvije partije su dostavile dodatnu dokumentaciju: Demokratska Crna Gora je dostavila dodatne podatke i računima pokrila 100 odsto prijavljenih troškova, dok je dio dokumentacije naknadno dostavila i Nova srpska demokratija (NSD) koja je time opravdala 74 odsto od ukupno prijavljenih rashoda.

"Iznenađeni smo reakcijom predstavnika Nove srpske demokratije, koja umjesto objavljivanja svih dokumenata o svojim finansijama, prizemno napada MANS zato što traži da svi politički subjekti objave podatke o prihodima i troškovima izborne kampanje. Ova tema odavno izaziva brojne kontroverze u javnosti, pa je bilo za očekivati da NOVA i sama objavi dokumentaciju o svojim finansijama", ističu iz MANS-a.

Marina Jočić je ranije danas izvještavanje MANS-a o pravdanju troškova NSD nazvala direktnim i niskim napadom na tu partiju i cijeli Demokratski front.

Pošto u NSD tvrde da su njihove finansije u skladu sa zakonom, dodaju iz MANS-a, nema razloga da ne objave nedostajuće račune za troškove u iznosu od 237 hiljada eura.

Iz MANS-a su pozvali i druge političke partije da opravdaju troškove za protekle izbore, a predsjedničke kandidate da objave podatke o svojim finansijama.

Kompletna finansijska dokumentacija koju su dostavile sve političke partije je objavljena na sajtu MANS-a.

Bonus video: