DPS se nada da SDP zbog nesporazuma u Podgorici neće ugroziti koaliciju

Zbog izričitog stava da Maraš i dalje bude sekretar gradske skupštine vladajuća koalicija u Glavnom gradu opet bi mogla da zapadne u krizu
94 pregleda 0 komentar(a)
Konjevic Mugosa Maras, Foto: Arhiva Vijesti
Konjevic Mugosa Maras, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.04.2011. 06:54h

Dok u Socijaldemokratskoj partiji ćute, iz podgoričkog DPS-a potvrdili su da insistiraju na stavu, saopštenom još u julu prošle godine, da kandidat za mjesto sekretara Skupštine Glavnog grada bude Slavka Maraš.

Tome se protivi SDP, ali u partiji gradonačelnika Miomira Mugoše za sada ne pomišljaju na bilo kakav kompromis, što znači da je u Podgorici na pomolu nova kriza vlasti, koja se i inače održava na aparatima zbog netrpeljivosti koalicionih partnera.

Šef kluba odbornika DPS-a u podgoričkoj skupštini Momčilo Vujošević rekao je “Vijestima” da je Maraš i u prethodnom sazivu “uspješno obavljala funkciju sekretara skupštine”.

Govoreći o tome može li eventualna neslaganja oko izbora kandidata za mjesto sekretara dovesti do krize u vladajućoj koaliciji u Glavnom gradu, Vujošević je ocijenio da ona “kvalitetno funkcioniše”.

Međutim, Mugoša svoje neodustajanje od Maraševe brani time da je SDP bez njihovog znanja odlučio da bivšeg predsjednika parlamenat Đorđa Suhiha postavi za šefa odborničkog kluba

Zbog izričitog stava da Maraš i u ovom sazivu bude sekretar gradske skupštine vladajuća koalicija u Glavnom gradu opet bi mogla da zapadne u krizu.

Prema saznanjima “Vijesti”, gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša je od predsjednika podgoričkog parlamenta Raška Konjevića više puta zahtijevao da u toku ovog mjeseca zakaže nastavak još ljetos prekinute sjednice, te da za sekretara predloži Maraševu.

Kako je Konjević to odbijao da učini i na prekjučerašnjem sastanku šefova klubova odbornika zakazao redovnu sjednicu za 28. april, problem je stigao do čelnika dviju partija, Mila Đukanovića i Ranka Krivokapića.

Kako je koalicionim sporazumom dogovoreno da mjesto sekretara pripada DPS-u, s tim da ga Skupštini predlaže predsjednik, koji se prethodno mora složiti sa tim predlogom, “Vijestima” je iz više izvora u SDP-u potvrđeno da im je u vrijeme potpisivanja sporazuma visoki zvaničnik DPS-a obećao da za tu funkciju Maraševa sigurno neće biti predložena.

Međutim, Mugoša svoje neodustajanje od Maraševe brani time da je SDP bez njihovog znanja odlučio da bivšeg predsjednika parlamenat Đorđa Suhiha postavi za šefa odborničkog kluba. Ni nakon skoro devet mjeseci od novog saziva podgoričkog parlamenta Konjević nije predložio novog sekretara.

Bonus video: