Završen popis stanovništva, stanova i domaćinstava

Redakciji “Vijesti” se javilo više nezadovoljnih građana iz nekoliko opština koji su protestvovali zbog odnosa popisivača
50 pregleda 0 komentar(a)
Popis, Foto: Arhiva "Vijesti"
Popis, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.04.2011. 07:05h

Zavod za statistiku saopštio je da će od od 18. do 24. aprila sprovesti postpopisno istraživanje čiji je cilj da se utvrdi stepen pouzdanosti rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, koji je završen u petak.

Monstat je saopštio da je jedan od ciljeva ove kontrole ocjena rada popisivača i instruktora, a ne provjera odgovora koje su dala anketirana lica.

Prvi rezultati popisa koji se odnose na broj stanovnika, domaćinstava i stanova biće objavljeni do 15. maja, a podaci o naciji, vjeri i jeziku do 15. jula

Redakciji “Vijesti” se javilo više nezadovoljnih građana iz nekoliko opština koji su protestvovali zbog odnosa popisivača.

Veselin Maraš iz barskog naselja Šušanj ispričao je da ga je prije 10-ak dana na odlasku iz kuće zaustavila djevojka koja se predstavila kao popisivač, i da su se tom prilikom dogovorili da ona sjutradan u devet časova dođe da uzme podatke.

Maraš kaže da ona nije došla u zakazno vrijeme, a stupio je sa njom u kontakt tek nekoliko sati kasnije nakon što je više puta bezuspješno pokušavao da je dobije na broj telefona koji je uspio da pronađe preko rođaka.

“Iako smo se dogovorili, nije došla ni sjutradan, niti se više pojavljivala. Kako znam da se danas završava popis, znam da on košta, da treba da bude vjerodostojan,... nazvao sam opštinu da pitam šta da radim, treba li da odmah dođem tamo. Da sramota bude veća, na centrali me izbrljala izvjesna Tanja”, ispričao je revoltirano Maraš.

Prvi rezultati popisa koji se odnose na broj stanovnika, domaćinstava i stanova biće objavljeni do 15. maja, a podaci o naciji, vjeri i jeziku do 15. jula.

Bonus video: