Krivokapić podržao Čarapićkinu kritiku policije

Krivokapić vjeruje da je došlo vrijeme vladavine prava što, kako je rekao, Evropa od Crne Gore i traži
0 komentar(a)
ranko, Foto: Boris Pejović
ranko, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.04.2011. 16:22h

Predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić ocijenio je kao iskorak kritiku Vrhovnog državnog tužioca Ranke Čarapić da policija nije dovoljno aktivna kada je u pitanju otkrivanje krivičnih djela iz oblasti korupcije.

Čarapić je u ponedjeljak kazala da policija nije dovoljno aktivna kada je u pitanju otkrivanje krivičnih djela iz oblasti korupcije što su iz Uprave policije negirali.

Krivokapić vjeruje da je došlo vrijeme vladavine prava što, kako je rekao, Evropa od Crne Gore i traži.

"Radi se o ključom sistemu u našim evropskim obavezama, sistemu vladavine prava. Moraju svi jednako da vuku da bi crnogorska kočija stigla u Brisel, i očigledno da je u ovoj fazi Tužilaštvo iskoračilo i vuče jače u tom pravcu i da očekuje da ga drugi prate intenzivnije", rekao je Krivokapić u Budvi, prenosi Televizija Vijesti.

Predsjednik parlamenta kazao je da su zakonske obaveze precizne i da se tačno zna ko je zadužen za otkrivanje zločina, prvenstveno, ko za pravno gonjenje i ko za presuđivanje.

"Od samostalnosti do nezavisnosti sudstva su različite pozicije u Ustavu, ali su svi na istom poslu i očekujemo da svako odradi dio svog posla, a na nama je da procijenimo ko je koliko tome doprinio", rekao je Krivokapić.

Premijer ipak osudio

Na konferenciji za novinare povodom 100 dana Vlade Premijer Igor Lukšić je kazao da od državnih organa očekuje jačanje međusobne komunikacije umjesto javnog prepucavanja.

Komentarišući polemiku vrhovne državne tužiteljke Ranke Čarapić i uprave policije, Lukšić je rekao da ne odobrava javnu raspravu u odnosu na bilo čiji rad.

Čarapić je ranije kazala da bi policija mogla bolje da radi svoj posao u dijelu koji se odnosi na krivična djela korupcije, dok su iz Uprave policije odgovorili da takvi navodi nijesu tačni.

Bonus video: