NVO "Čuvari crnogorske tradicije" se uključili u popisnu kampanju

"Iako je očigledan veliki broj naših bilborda po gradu, nije nam bio cilj da obesmislimo kampanju uoči popisa”
99 pregleda 0 komentar(a)
popis, bilbord, Foto: Boris Pejović
popis, bilbord, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.04.2011. 11:43h

NVO “Čuvari crnogorske tradicije”, koja se aktivno uključila u popisnu kampanju stanovništva u Crnoj Gori, organizovaće u Nikšiću koncert na kojem će učestvovati domaći izvođači.

Navodeći kako “Čuvari crnogorske tradicije” postoje svega par mjeseci, predsjednik upravnog odbora te NVO Predrag Vušurović kazao da se koncert u Nikšiću organizuje kako bi se relaksirala popisna atmosfera, te kako bi mladi ljudi pjevali zajedno, slaveći Crnu Goru.

“Nije riječ ni o kakvom lobiranju, već je samo akcenat na ljubavi prema Crnoj Gori. Iako je očigledan veliki broj naših bilborda po gradu, sa porukom 'Ne trebaju nam bilbordi da bi znali ko smo', nije nam bio cilj da obesmislimo kampanju uoči popisa”, rekao je Vušurović.

On je istakao da im je bila želja da upute poruku da je ”Crna Gora naša bez obzira kako se izjasnili na popisu”.

Umjetnički direktor projekta Džoni Hodžić najavio je da je pod znakom pitanja organizacija koncerta na Cetinju, koji je bio zakazan za 17. april.

“Cilj koncerata je da pružimo mladima uživanje i da pokažemo mladima da smo svi svoji na svome. Što se tiče Cetinja, ako koncerta ne bude 17-og biće nešto kasnije, gdje ćemo napraviti pravi spektakl, jer je prestonica na marginama kulturnih dešavanja”, istakao je Hodžić.

Na koncertu u Nikšiću, između ostalih, nastupiće Danijel Alibabić, Nenad Knežević Knez i sarajevska grupa Hari Mata Hari.

Bonus video: