Rajko Kovačević: PzP zloupotrebljava ubistvo u Budvi

Tragičan događaj koji je za posljedicu imao gubitak ljudskog života u Budvi, u Pokretu za promjene (PzP) nije naišao na očekivanu osudu počinilaca ubistva, ocijenjeno je iz DPS-a.
64 pregleda 0 komentar(a)
ubistvo Budva, Foto: Savo Prelević
ubistvo Budva, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.04.2011. 15:15h

Poslanik PzP-a Koča Pavlović je u nedjelju saopštio da Vrhovno državno tužilaštvo i Uprava policije ne pokazuju nikakvu namjeru da se upuste u obračun sa vrhom organizovanog kriminala u Crnoj Gori, navodeći da je ubistvo Dragana Dudića u Kotoru po svemu ukazivalo da vrh organizovanog kriminala uklanja kompromitovane aktere koji mogu biti opasni svjedoci.

Šizofrena politika

„DPS je u više navrata pokušavala upozoriti jedan dio političkih subjekata u Crnoj Gori da u politici nije baš sve dozvoljeno, trudeći se da im ukaže da svoje političke kampanje makar uvedu u okvire nečega što je politički, a rekao bih i ljudski, moralno ponašanje“, saopštio je portparol te partije, Rajko Kovačević.

On je dodao da to podrazumijeva da se prestane sa zloupotrebom tragičnih događaja kojih, kako je rekao, nažalost ima u svakom društvu, pa i crnogorskom.

„Tragičan događaj koji je za posledicu imao gubitak ljudskog života u Budvi, od strane PzP-a i njihovih eksponenata, nije naišao na podrazumijevajuću i očekivanu osudu počinilaca ubistva. Ne, taj tragični događaj im se učinio kao zgodna prilika za slanje novih poruka u skladu sa šizofrenom politikom koju već duže vremena vode“, ocijenio je Kovačević.

Lucidnost ili konstrukcija

Prema njegovim riječima, „svako iole odgovoran“ bi se bar za jedan trenutak zamislio prije nego li bi saopštio ono što je, kako je rekao, u vezi sa tim događajem saopštio Pavlović.

„Možda on takav istup smatra izrazom svoje velike političke lucidnosti, ali bi mu trebalo biti jasno da to nije tako i da se radi o najobičnijoj primitivno-politikantskoj konstrukciji“, kaže se u saopštenju.

DPS, kako je naveo Kovačević, traži od nadležnih državnih organa da učine sve kako bi se odgovorni za ubistvo što prije priveli pravdi.

„Ali takođe i od svih drugih da imaju odgovorniji odnos i ponašanje koje im u tome neće otežavati“, saopštio je Kovačević.

Bonus video: