Policajac pokazivao fotografije koje svjedoče o švercu

Već danas treba raditi na formiranju slobodnog demokratskog fronta u koji bi bili uključeni predstavnici autonomnog društvenog centra, medija, sindikata i opozicionih partija
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2011. 18:40h

Operativac hercegnovske policije Nikša Anđelić pokazivao je večeras ispred Skupštine Crne Gore fotografije koje svjedoče o švercu cigareta na granici kod Rožaja.

"Preko sela Bandžov ide put prema Kuli i tu se švercuje droga. Ovdje se 20 godina švercuje tranzitna roba, cigarete, droga i oružje, a gospodin Veljović to ne može da spriječi", kazao je Anđelić na protestnom skupu koji je organizovala Fejsbuk grupa na čelu sa Robertom Velaševićem.

Na fotografijama je, kako je tvrdio Anđelić, zaplijenjena roba od strane KFOR-a na Kosovu u čijem švercu je, kako on kaže, bio upleten visoki funkcioner ANB-a, i zaplijenjene cigarete iz Mojkovca. Anđelić je pokazao i prelaz preko Hajle preko kojeg se navodno švercuje droga, put sa kosovske strane koji zaobilazi granični prelaz Kula, te vozilo kosovskih tablica koje je navodno bilo u pratnji.

"Iznosio sam ove navode pred državnim institucijama, ali niko nije reagovao. Policajci Centra bezbjednosti Herceg Novi me podržavaju u ovoj borbi i zamolili su me da pokažem Veljovićeve komandire koji se, umjesto da razbijaju organizovani kriminal, bave građevinskom mafijom", istakao je Anđelić.

Vojnici nemaju izbora osim da krvare u tuđim imperijalističkim pohodima da bi zaradili krov nad glavom...

"To je društvo u kome se zdravstveni i obrazovni sistemi raspadaju a nezaposlenost je premašila sve rekorde".

Na skupu, kojem je prisustvovalo oko 50 građana, Kovačević je poručio da su hitno potrebne fundamentalne promjene:

"Vojnici nemaju izbora osim da krvare u tuđim imperijalističkim pohodima da bi zaradili krov nad glavom... Mi smo nekoliko kapi eliksira hrabrosti koji će narednih sedmica i mjeseci da se pretvori u talase, sa potencijalom da rasprši dvadesetogodišnju morbidnu režimsku maglu.

Već danas treba raditi na formiranju slobodnog demokratskog fronta u koji bi bili uključeni predstavnici autonomnog društvenog centra, medija, sindikata i opozicionih partija. Prvi cilj ovog koordicionog tima treba da bude ostavka vlade Igora Lukšića. Ova vlada nema legitimitet da upravlja Crnom Gorom jer nije izabrana na slobodnim i demokratskim izborima".

Kovačević je pozvao opozicone partije da bojkotom onemoguće režimu da emituje lažnu sliku političke stabilnosti u međunarodnim krugovima i kazao da je to što je iznio na protestu novi plan za preporod Crne Gore.

Galerija

Bonus video: