Nismo pod patronatom

Liči nam kao da je pisan u nekom od mračnih kabineta DPS-a. Vrijeđa se slobodan građanin, proglašava se eksponentom i produženom rukom jedne političke partije i političkog lidera, što je neistina...
0 komentar(a)
protest, Foto: Savo Prelević
protest, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.04.2011. 14:10h

Reagovanje na tekst „Facebook opozicija“, autora Steva Muka, Vijesti 07.04.2011.

NVO “Libertas“ i grupa građana sa Facebooka "Uličnim protestima protiv mafije", zaprepašćeni su tekstom g-dina Steva Muka "Facebook opozicija". Njegov je tekst više nego pun insinuacija, neistina i uvreda na račun slobodnih građana okupljenih oko grupe građana sa Facebooka.

Liči nam kao da je pisan u nekom od mračnih kabineta DPS-a. Vrijeđa se slobodan građanin, proglašava se eksponentom i produženom rukom jedne političke partije i političkog lidera, što je neistina.

Grupa građana sa Facebooka i NVO "Libertas" su sami inicirali protestne skupove protiv mafijaške crnogorske vlasti u svoje ime, kao osiromašeni, obespravljeni i u ropstvu zatočeni građani već pune dvije decenije. Naglašavamo, da je g-din Muk bio dobronamjeran i pogledao stranice Facebooka naše grupe vidio bi da su u njoj podjednako zastupljeni građani svih vjera i nacija, kao i dijametralno suprostavljenih političkih opredjeljenja, koje je okupio sveti cilj izgradnje poštene, demokratske i od kandži mafije oslobođene države Crne Gore i borba protiv neformalnog centra moći na čijem je čelu šef režima Milo Đukanović, kao i ogromna želja za životom dostojnim čovjeka.

Piše g-din Muk da su ulični protesti pod patronatom i da iza njih stoji Pokret za Promjene, što je smišljena insinuacija kako bi se i ovaj tračak nade za crnogorsku slobodu u svom začetku ugušio.

Pozivamo G-dina Muka da javno kaže u čije se ime obrušio na slobodne građane Crne Gore, ponavljamo, različitih vjera, nacija i političkih opredjeljenja.

Obavještavamo javnost da CDT juče i g-din Muk danas rade nešto nezapamćeno u istoriji demokratskih država - umjesto da kritikuju one koji su opljačkali, ponizili i zarobili Crnu Goru posljednih 20 godina, što bi bilo normallno za nevladinog aktivistu, on se obrušava na slobodnog crnogorskog građanina i opoziciju. Očito je ova država i po tome unikatna.

Normalno je, gospodine Muk, da pozivamo crnogorsku opoziciju da nam se pridruži. Očito ste smatrali da je trebalo pozvati nekoga iz vladajućih struktura da nam se pridruži u borbi protiv samog sebe.

Otkuda to, g-dine Muk, da mislite je Facebook grupa i profesor Milan Popović crnogorski problem broj jedan i pitamo Vas javno da li smatrate da su Nebojša Medojević i PzP nagovorili dokazano slobodne profesore sa Univerziteta Crne Gore.

I jedna rečenica gospodinu Muku lično - raduje nas Vaše istraživanje o biografijama organizatora protesta, jer Vam očito smetamo, ali Vas ipak prijateljski savjetujemo da je neprimjereno rovariti po privatnim životima ljudi.

Srdačno Vas pozdravljam,

Robert Velašević, predsjednik NVO „Libertas“ i član grupe građana sa Facebook-a „Uličnim protestima protiv mafije“

Bonus video: