Radulović: Krivokapić kriv što Baroso nema predavanje u Skupštini

To što je vlasnik tog Univerziteta bivši premijer, a predavač sadašnji, ne opravdava ga za to što je zaobišao državni Univerzitet, rekao je Branko Radulović.
0 komentar(a)
luksic i baroso, Foto: Savo Prelević
luksic i baroso, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.04.2011. 13:09h

Predsjednik crnogorskog parlamenta, Ranko Krivokapić, odgovoran je što će predsjednik Evropske komisije, Žoze Manuel Baroso, održati predavanje na Univerzitetu Donja Gorica (UDG), a ne u Skupštini, ocijenio je poslanik Pokreta za promjene, Branko Radulović.

Baroso je razgovarao danas u Podgorici sa crnogorskim zvaničnicima, u okviru boravka u balkanskim zemljama, posjetiće UDG.

„Čudo neviđeno, to je i poraz Skupštine, koja bi trebalo da predstavlja ukupnu političku snagu Crne Gore, i Univerziteta, koji bi trebalo da predstavlja simbol slobode i znanja, ali prije svega Barosa koji na taj način ne uvažava ni evropske tekovine, niti zna gdje ide i gdje će držati predavanje“, kazao je Radulović u reagovanju dostavljenom agenciji MINA.

On je siguran da je najodgovorniji za to Krivokapić, kao i rektor UCG Predrag Miranović, „ koji su morali da insistiraju da se Baroso obrati i poslanicima Crne Gore, profesorima i studentima“, kazao je Radulović.

„Kada je to tako onda da podsjetim Barosa gdje ide. Ide na tajkunski univerzitet, koji promoviše nazadni konept neoliberalne ekonomije, gdje je sve gola improvizacija, koji je rasadnik diplomiranog neznanja, podobnost, novac i korist su jedini uslov da se postane režimski vojnik“, saopštio je Radulović.

On smatra da je Baroso trebao prvo da pošalje nezavisnu Agenciju za kontrolu kvaliteta visokog obrazovanja sa utvrđene liste na Ministarskoj konferenciji u Londonu.

„UDG nije uknjižio ni godinu postojanja, a zaslužio je Barosovu pažnju. To što je vlasnik tog Univerziteta bivši premijer, a predavač sadašnji, ne opravdava ga za to što je zaobišao državni Univerzitet koji ima tradiciju postojanja dužu od 35 godina i preko 20 hiljada studenata“, naveo je Radulović.

Baroso će se, prema njegovim riječima, umjesto sa crnogorskim poslanicima, profesoroma i studentima, umjesto prave evropske priče, pune istine o sposobnostima i slabostima, o sedam uslova, družiti sa onima koji su u osnovi antievropejci i glavni problem crnogorskog evropskog puta.

"Ne čudi nas što ovo ne zna Baroso, ali se ne možemo čudom načuditi da Leopold Maurer, ambasador Evrospke unije u Crnoj Gori, ne zna ove notorne činjenice", kazao je Radulović.

Bonus video: