Iseljenici podržali bivšeg konzula Žarića

Iz Odbora dijaspore Crne Gore u Štutgartu tvrde da Žariću šovinizam i nacionalizam nijesu poznati, jer "nikad nije cijenio ljude prema vjeri i naciji".
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2011. 17:21h

Bivšeg konzula u Frankfurtu Slobodana Žarića su podržali državljani Crne Gore u dijaspori, držeći njegovu stranu priče, da je incident koji se dogodio 4. februara iskonstruisan.

Žarić od nedavno više nije konzul u Njemačkoj, jer ga je Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija opozvalo zbog žalbe Ulcinjanke Mirsade Kurtović, koja tvrdi da je on najprije izvrijeđao, a potom i zamalo fizički napao.

Podrška je stigla od Saveza crnogorskih asocijacija u Njemačkoj, koji tvrde da Žarić nije napravio nikakav prekršaj.

"Niko nije tražio da se ispita ko je ta stranka, koja je ružnim riječima i uvredama napala Žarića", piše u dopisu koji je potpisao Vojislav Vuksanović.

Iz Odbora dijaspore Crne Gore u Štutgartu tvrde da Žariću šovinizam i nacionalizam nijesu poznati, jer "nikad nije cijenio ljude prema vjeri i naciji".

"Nemojte vjerovati pojedincima koji, iz samo njima poznatih pobuda bacaju ljagu na vrijednog radnika Generalnog konzulata", piše u dopisu koji je potpisao Milan Mirko Vuković, koji je na čelu Odbora.

"Ukoliko bude potrebno u stanju smo pokupiti na hiljade potpisa koji će potvrditi korektno i profesionalno obavljanje dužnosti Konzula gospodina Žarića", piše u dopisu.

Nedžad Mekić je kazao da se sa "dozom ogorčenja čudi.. odakle joj (Mirsadi Kurtović) pravo da se na tako vulgaran i nedostojan način ponaša prema Žariću".

On je pozvao Mirsadu Kurtović da se izvini bivšem konzulu Žariću, kao i Ljuljđuraju, "kojeg je svjesno uvela u nepotrebni konflikt".

Žarića su podržali i članovi društva Plavsko-gusinjskog Merhameta iz Njemačke, opisujući ga kao vrsnog profesionalca, uvijek spremnog da pruži pomoć, kao i čovjeka koji nije opterećen nacionalizmom.

Prema riječima Tamare Flug, bivši konzul joj je izašao u susret tog spornog dana, kada je prijavljivala zaključivanje braka i promjene putnih isprava.

"Kao i svi drugi građani, lično sam kontaktirala konzulat, prvo e-mailom, a poslije i telefonom, pri čemu su Žarić i radnici konzulata izašli u susret svim mojim potrebama i zakazali termim za razgovor", rekla je Flug.

Redakciju "Vijesti" je kontaktirao i Radomir Jovović iz Varendorfa, koji je rekao da garantuje da "niko od iseljenika Crne Gore nije imao i ne može imati ružnu riječ za Žarića".

Iz Ministarstva nijesu reagovali na navode Žarića.

Bonus video: