NS najavio žalbu zbog oduzimanja državljanstva Popoviću

Narodnjaci su optužili Krivokapića da on odlučuje koji su slučajevi za policiju prioritetni i kome treba oduzeti državljanstvo odmah, a kome to i nije urgentno
0 komentar(a)
Predrag Popović, Foto: Vesko Belojević
Predrag Popović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 02.04.2011. 12:01h

Narodna stranka (NS) najavila je da će povodom oduzimanje državljanstva njenom lideru Predragu Popoviću podnijeti žalbu Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i Upravnom sudu, zbog, kako navode, drastičnog kršenja procedure prilikom donošenja odluka.

Oni podjsećaju da postupak oduzimanja državljanstva predsjedniku NS nije pravosnažno okončan, najavljujući podnošenje žalbe MUP-u i Upravnom sudu, zbog drastičnog kršenja procedure prilikom donošenja odluka.

NS navodi da je neistinita izjava lidera Socijaldemokratske partije (SDP) Ranka Krivokapića da u izjavi, koju potpisuje svaki državljanin Srbije, prilikom dobijanja državljanstva, piše da "Srbiju prihvata kao svoju matičnu državu".

"Tačno je da piše samo ''svoju državu"", navode u NS-u.

Narodnjaci su optužili Krivokapića da on odlučuje koji su slučajevi za policiju prioritetni i kome treba oduzeti državljanstvo odmah, a kome to i nije urgentno.

"Ko je u državi stranac a ko domaći. Kako treba da sude sudovi i kakve presude moraju da donose i zbog čega. Usput, u njegovom maniru, izrekao je niz grubih neistina na račun predsjednika NS Predraga Popovića, koji je očigledno postao njegova opsesija", smatraju u NS-u.

Popović se nije odrekao crnogorskog državljanstva

Oni tvrde da nije istina da se Popović odrekao crnogorskog državljanstva, što je Krivokapić decidno naveo.

"Već naprotiv, da mu ga je ova (SDP) agresivno antisrpska stranka oduzela, jer se nije odrekao državljanstva Srbije", navode u NS-u.

Narodnjaci su ponovo pozvali parlamentarnu opoziciju da izglasavanje izbornih zakona uslovi promjenom Zakona o državljanstvu, vraćanjem srpskog jezika u školske programe, izmjenom Zakona o državnim simbolima, i potpisivanjem Sporazuma o dvojnom državljanstvu sa Srbijom.

"Ako ovu priliku, vjerovatno poslednju, propustite, postajete saučesnici u pravnoj i svakoj drugoj bestijalnosti Ranka Krivokapića", sapšteno je iz NS-a.

U toj stranci navode da je sada, kako su istakli, na tapetu NS i Popović.

"Već sjutra, nakon okončanja poslova, za koje je Krivokapiću neophodna dvotrećinska većina, koju ne može obezbijediti bez vašeg učešća, dolazite na red i vi. Tada krivica neće biti na Kivokapiću, već isključivo na vama", upozoravaju opoziciju iz NS-a.

Bonus video: