SDP: Nastavlja se politika kriminalnog zastrašivanja novinara u zarobljenoj državi

"Poslije državnog udara sada je zavladao teror bombaških udara i obračuna kriminalnih kartela u zamlji gdje Vođa vidi stabilnost i napredak"
54 pregleda 8 komentar(a)
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 02.04.2018. 11:41h

Napad na novinara Seada Sadikovića je nastavak politike kriminalnog zastrašivanja nezavisnih novinara i medija u zarobljenoj državi autokratije azijskog tipa, tvrde iz SDP-a.

"Poslije državnog udara sada je zavladao teror bombaških udara i obračuna kriminalnih kartela u zamlji gdje Vođa vidi stabilnost i napredak. Poslije svih ratova u kojima je učestvovao vlasnik DPS-a sada je na sceni novi – ulični rat koji nam je donio. U ostalim ratovima je bio ađutant, a u ovom je mislio da može biti general vojsci pohare i 'dobrih momaka' ", kazali su u SDP-u.

Dodali su da je "ovo samo nastavak sile bezakonja koja se trenira na Javnim servisom, NVO sektorom, nezavisnim medijima i dugim subjektima" koji bi, kako tvrde, Đukanoviću bili glavni saveznici "da ga interesuje država, a ne imanje".

"Dok traje sjednica Vijeća za nacionalnu bjezbjednost bombe se šalju jednom od najuglednijih crnogorskih novinara. Ako smiju da shvate ta gospoda poruka je poslata i cijelom Savjetu za nacionalnu bezbjednost - vi ste nemoćni i ne pitate se. Država je taoc kriminala".

Prirodu vlasti jasno pokazuje i "to što decenijama ne mogu naći nalogodavce napada na novinare i medije", već samo "dobrovoljce ili žrtvovane izvršioce" i poručuju da se ne zna gdje završava vlast, a gdje počinje kriminal, te da tu "neraskidivu vezu" oslikava Strategija proširenja EU kroz ocjene o "zarobljenoj državi i sprezi vlasti i organizovanog kriminala".

"Svaka autokratija zakonomjerno prelazi u nasilje i niti jedna nije obezbjedila zdravu stabilnost i napredak čime se tragikomično diči predsjednički kandidat DPS. Kroz ocjene o stabilnosti i napretku kao i odličnoj bezbjednosnoj situaciji u danima kada svakodnevno bijesni ulični rat, vlast se smije u lice svim gradjanima pokazujući vrhunsku nemoć i neodgovornost. Na sreću promjene počinju 15. aprila a biće uvod u promjene na svim nivoima", zaklučeno je u saopštenju Socijaldemokratske partije.

Bonus video: