Okršaj Branka Radulovića i Miša Stanišića; Radulović: Ti si bolestan!

Mišo Stanišić prozvao kolegu iz Pokreta za promjene Branka Radulovića da se izjasni da li je Srbin ili Crnogorac jer je, kako je kazao, čas jedno, čas drugo.
69 pregleda 0 komentar(a)
Radulović Stanišić, Foto: Arhiva Vijesti
Radulović Stanišić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.03.2011. 12:22h

Sjednica Odbora za međunarodne odnose i evopske integracije zamalo je prekinuta nakon što je poslanik DPS Mišo Stanišić prozvao kolegu iz Pokreta za promjene Branka Radulovića da se izjasni da li je Srbin ili Crnogorac jer je, kako je kazao, čas jedno, čas drugo.

“Šta fali da sam Srbin, što fali da sam Crnogorac?! Ti si bolestan”, rekao je Radulović.

“Ne, ja sam zdrav. Hočeš da ti dokažem?”, zaprijetio je Stanišić.

Dalju polemiku zaustavio je predsjednik odbora Miodrag Vuković najavljujući da će prekinuti sjednicu, ako se nastave prepirati.

Odbor je usvojio program rada za ovu godinu i Skupštini sugerisao utvrđivanje Predloga Zakona o sporazumu o zaštiti pripadnika crnogorske manjine u Hrvatskoj i hrvatske u Crnoj Gori zajedno sa zaključcima koje je predložio Kolegijum Skupštine ili sa amandamanima SDP.

Suština predloga kolegijuma i amandmana SDP je da je izbjegne termin crnogorska manjina jer bi se to moglo tumačiti da se samo odnosi na Crnogrse, a ne na cjelokupno iseljeništvo ili nacionalne zajednice, na šta su ranije ukazali predstavnici SNP.

Bonus video: