Subašić: I Mandiću će biti oduzeto državljanstvo

Mandić ima srpsko državljanstvo koje je dobio na osnovu izmjena i dopuna srpskog Zakona o državljanstvu iz septembra 2007. godine.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2011. 16:36h

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za upravne unutrašnje poslove Osman Subašić najavio je da će crnogorsko državjanstvo biti oduzeto i lideru Nove srpske demokratije Andriji Mandiću zbog toga što posjeduje i državljanstvo Srbije.

Lider Nove srpske demokratije dobio je srpsko državljanstvo 2007. godine

Mandić ima srpsko državljanstvo koje je dobio na osnovu izmjena i dopuna srpskog Zakona o državljanstvu iz septembra 2007. godine.

Tim aktom se propisuje da svi pripadnici srpskog naroda koji nemaju prebivalište u Srbiji mogu da dobiju srpsko državljanstvo, prenosi Radio Antena M.

Subašić kaže da je zakon jasan: "Andrija Mandić je srpsko državljanstvo dobio nakon 3. juna 2006, i njemu će, kao i Predragu Popoviću, lideru Narodne stranke, biti oduzeto crnogorsko državljanstvo".

"Crnogorski državljanin, koji je stekao državljanstvo druge države nakon 3. juna 2006. godine, a Crna Gora nije sa tom državom potpisala sporazum, crnogorsko državljanstvo gubi po sili zakona", kazao je Subašić.

Lideru Narodne stranke (NS) Predragu Popoviću oduzeta su sva lična dokumenta, kao posljedica nedavnog rješenja Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da se dugogodišnjem crnogorskom poslaniku oduzme crnogorsko državljanstvo.

Bonus video: