Predrag Popović tvrdi da ga je službenica MUP-a Ljiljana Dapčević vrijeđala

"Prilikom mog prilaska šalteru, sačekala me je sa fotografskim aparatom u rukama i nekoliko puta uslikala", rekao je Popović
122 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Popovic, Foto: Vesko Belojević
Predrag Popovic, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.03.2011. 20:44h

Predsjednik Narodne stranke Predrag Popović (NS) saopštio je da ga je maltretirala načelnica sekretarijata u Centru bezbjednosti Podgorica Ljiljana Dapčević, kada je oko 15 sati i 45 minuta došao s namjerom da podigne izvod iz matične knjige rođenih.

"Prilikom mog prilaska šalteru, sačekala me je sa fotografskim aparatom u rukama, i uz provokativna pitanja da joj se nasmijem, nekoliko puta uslikala. Na pitanje, zašto to radi, ona mi je saopštila da sam joj povrijedio vjerska osjećanja prilikom davanja jučerašnje izjave, nakon oduzimanja državljanstva Crne Gore. Uz usklik "Živjela Srbija" Dapčević se vratila u svoju kancelariju", kazao je Popović.

On je dodao da je namjera Dapčevićeve bila da izazove njegovu ishitrenu reakciju:

"Upoznala sam g. Popovića kada sam mu uručila rješenje i po zakonu oduzela dokumenta. To je bio naš jedini susret", rekla je Ljiljana Dapčević

"Prilikom samog izlaska iz izgrade MUP-a, uputila mi je otvorenu prijetnju, "da ću je zapamtiti kad se prvi put budemo vidjeli, van prostorija MUP-a, uz ponovni zahtjev da me uslika i provokativni poklič "Živjela Srbija"", rekao je Popović.

On tvrdi da se sve to desilo pred nekoliko desetina ljudi "koji su zaprepašćeno gledali ovaj nesvakidašnji performans":

"Jasno je i meni, ali i svim Srbima u Crnoj Gori, poručeno da režim neće prezati ni od otvorenih prijetnji, pa možda čak i mnogo gorih oblika nasilja. U ponedeljak ću, povodom svega što mi se dešava ovih dana, zatražiti zvaničan prijem kod Šefa kancelarije EU u Podgorici Leopolda Maurera, i pismom iste sadržine obavijestiti ambasadu Srbije, čiji sam državljanin, kao i predsjednika moje matične države Crne Gore Filipa Vujanovića".

Dapčević je "Vijestima" kazala da nema komentar:

"Upoznala sam g. Popovića kada sam mu uručila rješenje i po zakonu oduzela dokumenta. To je bio naš jedini susret".

Bonus video: