Nakon optužbi o pronevjeri milion eura, specijalno tužilaštvo češlja Ulcinj

U opštini su odlučili da sačekaju odgovor specijalnog tužioca za organizovani kriminal pa da se tek onda obrate javnosti
69 pregleda 0 komentar(a)
opština Ulcinj, Foto: Samir Adrović
opština Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 24.03.2011. 06:30h

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal preuzelo je dokumentaciju iz ulcinjske opštine u okviru predkrivičnog postupka povodom navoda objavljenih u medjima da je lokalna vlast na osnovu ugovora o djelu tokom prvih šest mjeseci prošle godine oštetila gradski budžet za blizu milion eura, saznaju "Vijesti" iz više izvora.

Funkcioner ulcinjskog DPS-a Ilmija Derviši nedavno je na sastanku mjesnog odbora te partije optužio izvršnu vlast predvođenu Gzimom Hajdinagom (DUA) da je na osnovu ugovora o djelu sa trećim licima pronevjerila 930.000 eura. Vlast u Ulcinju drže DUA, PDP i DPS.

"Vijestima" se juče na telefonske pozive nijesu javljali Hajdinaga i osnovni državni tužilac Zoran Škopelja.

"U opštini su odlučili da sačekaju odgovor specijalnog tužioca za organizovani kriminal pa da se tek onda obrate javnosti i medijima", rekao je izvor blizak vrhu opštinskih vlasti.

U opštini su odlučili da sačekaju odgovor specijalnog tužioca za organizovani kriminal pa da se tek onda obrate javnosti i medijima

Derviši je na sastanku naglasio da je koalicija sa DUA bila potpuni promašaj.

Predsjednik ulcinjskog odbora DPS-a Ljuiđ Škrelja ranije je kazao da eventualnim neregularnostima treba da se bave nadležni organi, a ne partije.

Škrelja je kazao da svaki član DPS-a ima pravo da ukaže na moguće zloupotrebe.

"Od utvrđivanja činjenica i eventualnog pokretanja odgovornosti niko ne može biti izuzet ma kojoj političkoj partiji da pripada", kazao je Škrelja koji je zatržio održavanje hitne sjednice mjesnog odbora DPS-a.

Ulcinjska opšina je pod lupom istražnih organa od početaka godine. Inspektori za privredni kriminal iz Podgorice i Bara, po nalogu tužilaštva, krajem januara kontrolisali su rad državnih i opštinskih službi u Ulcinju i tokove novca.

Bonus video: