Mladi PzP-a podržali fejsbuk protest

"Profesori univerziteta i intelektualci, kao savjest društva, bi trebalo da budu avangarda i da stanu na čelo mladih i da zajedno ovo društvo povedu na pravi put."
51 pregleda 0 komentar(a)
protest PG, Foto: Savo Prelević
protest PG, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.03.2011. 13:16h

Mreža mladih Pokreta za Promjene saopštila je da daje punu podršku narednim protestima, organizovanim preko grupe sa Fejsbuka, napominjući organizacija sljedećeg skupa treba da bude mnogo bolja.

“Trebalo bi da se profilišu jasne poruke i zahtjevi, prvenstveno oni koji se tiču mladih, koji su najugroženiji, jer su u besperspektivnoj situaciji. To će, sigirni smo, stimulisati studente i omladinu da se aktivno priključe protestima. Mladi su ključan faktor, jer su oni snaga i potencijal Crne Gore i radi njih i nihove budućnosti treba spriječiti spregu mafije i vlasti i ponuditi im da na zdravim osnovama grade svoju i perspektivu cijelog društva”, saopštio je Nikola Bajčetić, koordinator Mreže mladih PzP-a Podgorice.

On je ocijenio da još veću težinu ovim protestima daje činjenica da se radi o građanskim protestima iza kojih ne stoji nijedna politička partija.

“Profesori univerziteta i intelektualci, kao savjest društva, bi trebalo da budu avangarda i da stanu na čelo mladih i da zajedno ovo društvo povedu na pravi put, put prava i pravde, jednakih šansi za sve, put na kome neće privilegiju imati politički podobni, već oni koji su stručni i koji znaju. Samo tako ćemo zajedno biti korektivni faktor i nećemo dozvoliti degradaciju i urušavanje svih društvenih normi. Nećemo dozvoliti da nam mafijaši i korumpirani političari budu idoli, već oni koji su svojim znanjem i trudom stigli do uspjeha”, naglasio je Bajčetić.

Organizator fejsbuk protesta je NVO Libertas.

Bonus video: