U Libertasu procijenili da ih je na protestu ispred Skupštine bilo skoro 1.000

Prisustvo poslanika opozicije na tom skupu doživljavam kao dolazak običnih građana, a ne nikakvih političara, kaže Velašević
0 komentar(a)
protest Podgorica, Foto: Savo Prelević
protest Podgorica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.03.2011. 12:50h

Fejsbuk grupa Uličnim protestima protiv mafije zadovoljna je jučerašnjim protestnim skupom ispred zgrade Skupštine Crne Gore i dobila je više od 300 novih članova, rekao je predsjednik nevladine organizacije Libertas Robert Velašević.

"Blizu hiljadu okupljenih ljudi u neslobodnoj Crnoj Gori je ogroman uspjeh", kazao je Velašević agenciji MINA.

Skup je, kaže on, uveličan time što su na njemu bili pripadnici svih vjera i nacija što ih ujedinila borba protiv siromaštva i organizovanog kriminala u Crnoj Gori.

"Jučerašnja izjava premijera Igora Lukšića da protestni skup nije bio najbolje posjećen i da nije donio ništa novo razočarala je sve one koji koji su pomislili da može da se otrgne od hobotnice i uđe u otvorenu borbu sa kriminalom", kazao je Velašević.

On je rekao da prisustvo poslanika opozicije na tom skupu doživljava kao dolazak običnih građana, a ne nikakvih političara.

Velašević je najavio da će Fejsbuk grupa organizovati uskoro novi protestni skup ispred zgrade Vlade, na kojem će biti mnogo više građana.

"Fejzbuk grupa Uličnim protestima protiv mafije poslije jučerašnjeg protesta dobila je više od 300 novih članova i sada nas ima 2.327”, rekao je Velašević.

Bonus video: