"U podne ispred zgrade crnogorskog parlamenta!"

Na fejsbuk stranici te grupe, dolazak je, kako piše, do sinoć potvrdilo oko 400 građana.
0 komentar(a)
ulaz u skupštinu, Foto: Luka Zeković
ulaz u skupštinu, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.03.2011. 20:02h

Protestni skup građana okupljenih na Fejsbuk grupi - Uličnim protestima protiv mafije, biće održan u ponedjeljak, 21. marta, u podne, ispred zgrade crnogorskog parlamenta.

Na Fejsbuk stranici te grupe, dolazak je, kako piše, do sinoć potvrdilo oko 400 građana, dok se od preko 2.000 još “čeka odgovor”.

U informacijama sa te društvene mreže, navodi se da grupa okuplja nezadovoljne građane, bez obzira na vjeru, naciju i političku opredjeljenost.

Na skupu, kako piše, neće nositi nacionalna, vjerska i politička obilježja.

“Ovo je protest za poštenu Crnu Goru”, piše na stranici grupe, postavljenoj na toj društvenoj mreži.

Struktura onemogućava promjene

Organizatori skupa, predsjednik Nevladine organizacije “Libertas” Robert Velašević, Vesko Pejak i Dejan Mešter, poručili su da izlazak iz krize u Crnoj Gori nije moguć u okviru postojećeg sistema vlasti, jer takva struktura onemogućava promjene.

Velašević je podsjetio da je u Upravi policije potpisao da garantuje bezbjednost skupa

Velašević je agenciji MINA kazao da na protestu ne očekuje sve članove grupe, jer, kako je objasnio, taj se skup organizuje bez novca i nemaju mogućnosti da ljude iz Crne Gore dovedu u Podgoricu.

“Brojnost skupa nije najvažnija, najvažnije je da smo okupili crnogorske građane, ljude svih vjera i nacija, političkog opredjeljenja, koje je ujedinilo siromaštvo”, poručio je.

Velašević je podsjetio da je u Upravi policije potpisao da garantuje bezbjednost skupa.

"Do incidenta će doći ako ga ANB izazove"

“Sam protest je zamišljen kao nenasilan, miran, demokratski i civilizovan, sa kog ćemo poslati poruku crnogorskom mafijaškom režimu da ovako više ne može”, kazao je.

Na skupu se, kako je saopšteno, neće nositi nacionalna, vjerska i politička obilježja

Velašević smatra da do incidenta može doći samo ako ga Agencija za nacionalnu bezbjednost namjerno izazove. Organizatori skupa su poručili da je to protest za poštenu Crnu Goru.

“Građani sjutra polažu ispit slobode”, poručeno je iz “Libertasa”.

Na skupu se, kako je saopšteno, neće nositi nacionalna, vjerska i politička obilježja, a članovi i funkcioneri političkih partija su dobrodošli u ulozi nezadovljnih građana.

Bonus video: