Otvoren konzulat Crne Gore u Argentini

Na čelu konzulata je imenovan počasni konzul Drago Andres Mićunović, potomak crnogorskih iseljenika u ovoj provinciji.
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2011. 18:40h

Željko Stamatović, direktor Direkcije za konzularne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova je 11. marta otvorio konzulat Crne Gore u Argentini, sa sjedištem u prezidenciji Roke Saint Penja, Provincija Ćako.

Na čelu konzulata je imenovan počasni konzul Drago Andres Mićunović, potomak crnogorskih iseljenika u ovoj provinciji.

U prigodnoj riječi, na svečanosti, kojoj su prisustvovali predstavnici lokalne vlasti i više desetina građana crnogorskog porijekla i njihovih prijatelja, uz prisustvo lokalnih medija, Stamatović je naglasio da će prvenstvena uloga konzulata biti jačanje kontakata i saradnje sa zavičajem te i očuvanju kulture, jezika i tradicije naših iseljenika koji su se davno doselili u ovu zemlju i kao vrijedni gradjani dali veliki doprinos njegovoj izgradnji i ekonomskom prosperitetu.

“Na prijemu koji je upriličen ovim povodom u prostorijama Konzulata, u atmosferi punoj emocija, predstavnici crnogorskih iseljenika su s ponosom isticali svoje crnogorsko porijeklo i izrazili zahvalnost Vladi Crne Gore na odluci da otvori Konzulat čime se dokazuje da ih matična država nije zaboravila”, saopštilo je Ministarstvo.

Bonus video: