Krivokapić: Otvaranje konzulata Srbije direktno utiče popis

“Pa svi znaju da niko ne dolazi da otvara konzulat na vrat na nos, koji nije ni završen, a da nema neki politički motiv", kazao je Krivokapić.
61 pregleda 0 komentar(a)
otvaranje konzulata u Herceg Novom, Foto: Slavica Kosić
otvaranje konzulata u Herceg Novom, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.03.2011. 13:11h

Otvaranje konzulata Srbije u Crnoj Gori ima direktan uticaj na popis stanovništva, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.

Tvrdnje predsjednike Srbije i Crne Gore Borisa Tadića i Filipa Vujanovića koji su kazali da otvaranje konzulata u Herceg Novom, Krivokapić je nazvao nepoštovanjem zdravog razuma građana Crne Gore.

“Pa svi znaju da niko ne dolazi da otvara konzulat na vrat na nos, koji nije ni završen, a da nema neki politički motiv. Nije to veliki problem. Uvijek dobrodošli, uvijek prošetali, ovdje je ljepša klima nego na sjeveru”, kazao je novinarima predsjednik parlamenta.

“Pa svi znaju da niko ne dolazi da otvara konzulat na vrat na nos, koji nije ni završen, a da nema neki politički motiv. Nije to veliki problem", kazao je Krivokapić.

On je, nakon predavanja studentima pravnog fakulteta Univerziteta Mediteran, ponovio da je Strategija Vlade Srbije za saradnju sa Srbima u region potvrda aspiracija Beograda, koje su sada stavljene na papir.

Otvaranje konzulata, smatra Krivokapić, nastavak je politike koja Crnu Goru predstavljao kao zemlju koja nije u stanju da se održi i hrani bez pomoći drugih. On je kazao da Crna Gora želi da joj Srbija bude demokratski razvijen susjed, ističući da bi to imalo pozitivne efekte za zvaničnu Podgoricu.

“Ne može niko crnogorske Srbe da proglašava manjinom. To pripada njima, da odluče hoće li da bude manjina ili neće. Da bi neko bio patrijarh ili predsjednik u Beogradu mora da kaže Srbima je matična država Srbija da bi i oni bili matični u toj Srbiji”, kazao je Krivokapić aludirajući na crnogorsko porijeklo Tadićeve familije.

"Da bi neko bio patrijarh ili predsjednik u Beogradu mora da kaže Srbima je matična država Srbija da bi i oni bili matični u toj Srbiji”, kazao je Krivokapić aludirajući na crnogorsko porijeklo Tadićeve familije.

On smatra da bi namjere Beograda mogle osvjestiti one u Crnoj Gori koji misle da se zbog političke podrške zajedničkoj državi pretvore u drugu naciju.

“Nadam se da će se vratiti svojoj izvornoj naciji i da neće prisati da budu korišćenji za sukobljavanje sa Crnom Gorom”

Bonus video: