Koalicija "Bolja Andrijevica" pozvala Čukića da vrati mandat

Čukić bi time napravio ljudski potez prema narodu Vasojevića i izbjegao neprijatnosti, koje, kako tvrdi, imaju on i njegova porodica, naveo je Stojanović
81 pregleda 0 komentar(a)
Uroš Gašo Čukić, Foto: TV Vijesti
Uroš Gašo Čukić, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 15.03.2011. 13:31h

Klub odbornika "Bolja Andrijevica, bolja Crna Gora", oglasio se reagovanjem na izjavu Uroša Čukića, koji je za "Vijesti" rekao, da je jedan od ključnih razloga što je napustio tu Koaliciju taj, što je kao odbornik bio sveden na glasačku mašineriju andrijevičkih opštinara.

U ime Kluba odbornika "Bolja Andrijevica, bolja Crna Gora", Goran Stojanović, inače predsjednik OO SNP–a , pozvao je Čukića da vrati odbornički mandat, jer mu je pripao kao dijelu liste, a ne kao predstavniku Pokreta za promjene.

"Narod je glasao Koalicionu listu "Bolja Andrijevica, bolja Crna Gora", a ne PzP", navodi Stojanović i dodaje, da bi Čukić time napravio ljudski potez prema narodu Vasojevića i izbjegao neprijatnosti, koje, kako tvrdi, imaju on i njegova porodica.

"Ako je povrijeđen od strane doskora svoje partije PzP, to neka rasčisti u komunikaciji sa PzP", navodi Stojanović.

Šta je to morao da plaća

On dodaje da da se Čukić, dok je bio u Klubu odbornika "Bolja Andrijevica", nikada nije žalio na svoj status.

"Začuđeni smo konstatacijom Čukića, koji je saopštio da je u klupama naše Koalicije, bio sveden samo na glasačku mašineriju. Podsjećamo njega i javnost, da je Čukić bio predsjednik Skupštinskog odbora za statut i propise, redovno je učestvovao u pripremama sjednica, utvrđivanju dnevnog reda i svim aktivnostima zajedničkog Kluba odbornika, što je činio i u prethodnom skupštinskom sazivu, zašta je primao adekvatnu nadoknadu, kao i ostali odbornici", navodi Stojanović.

"Nejasno je u Čukićevoj izjavi to, što kaže da je morao nešto sam da plaća, a ko to nešto sada plaća", pita Stojanović, tvrdeći da Čukić kao odbornik Koalicije ’’Bolja Andrijevica, bolja Crna Gora’’, nije isticao nikakve probleme sa svojom PzP partijom, kako u finansijskom, tako i u drugima pogledima.

Čukić: Ne pada mi na pamet da vraćam mandat

Uroš–Gašo Čukić je saopštio da mu na pamet ne pada da vraća odbornički mandat Koaliciji "Bolja Andrijevica, bolja Crna Gora".

"Neću im vratit odborniči mandat, jer ja, i samo ja, sopstevnim odborničkim mandatom raspolažem. To mi omogućava zakon o izboru odbornika i poslanika, po kojeme je svaki odbornik gospodar svog mandata", poručio je Čukić.

Bonus video: