Narodna stranka: Skandalozna reakcija crnogorske Vlade

Dokumentom o saradnji Srbije sa Srbima u dijaspori i regionu, Srbija samo želi da vodi brigu i o svojim sunarodnicima, smatra Popović
194 pregleda 0 komentar(a)
Tadić Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Tadić Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.03.2011. 12:29h

Narodna stranka (NS) ocijenila je skandaloznom reakciju Vlade Crne Gore na Strategiju srpske Vlade o dijaspori, koja je ocijenila da je to direktno miješanje u unutrašnje stvari suverene Crne Gore.

Predsjednik NS Predrag Popović je kazao da je nepristojno da država koja se "flagrantno umiješala u unutrašnje stvari Srbije priznanjem samoproglašene države Kosovo", izriče takve stavove bilo kome, najmanje onoj državi kojoj je osporila teritorijalni integritet.

On navodi da je dokumentom o saradnji Srbije sa Srbima u dijaspori i regionu, Srbija samo želi da vodi brigu i o svojim sunarodnicima, ma gdje oni živjeli, što rade i sve druge civilizovane i demokratske države svijeta.

Popović smatra da tu nema trunke priziva o bilo kakvim lošim namjerama prema Crnoj Gori.

"Samo briga prema Srbima, koji se opravdano osjećaju ugorženim u državi, koja im osporava elementarna ljudska prava", kazao je Popović u izjavi za javnost.

Demokratska srpska stranka (DSS) ocjenjuje da je konstatacija Vlade Crne Gore o tome kako se srpska Vlada Strategijom umiješala u unutrašnje stvari Crne Gore, vješto sračunat propagandni trik da bi se izvršio pritisak na srpski narod uoči popisa.

Kako se navodi u saopštenju, DSS ne razumije ćutanje vlasti u Srbiji, koji se ponašaju kao da se ništa ne dešava i kao da ne postoji besprimjerna haranga koja se sprovodi preko režimskih medija.

"Poznato je da se crnogorska vlast ovako drsko odnosi samo prema Srbiji zbog dobronamjernog stava Srbije u želji za poboljšanjem odnosa između dvije države i potpuno smo ubijeđeni da, ukoliko se ne promeni stav Srbije, nastaviće se ovakvo ponašanje crnogorske vlasti", kaže se u reagovanju potpredsjednika DSS-a Simonide Kordić.

Bonus video: