Radunović kupio novu tojotu, Brajović dobio 2 pištolja

Poklon je prijavio i gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović koji je od Turističke organizacije Beograda dobio umjetničku sliku
54 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Radunović, Foto: Savo Prelević
Miodrag Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.03.2011. 10:53h

Ministar zdravlja Miodrag Radunović kupio je prošle godine novu “tojotu rav 4”, objavila je Komisija za sprečavanje sukoba interesa.

Prema podacima iz imovinskog kartona Radunović je prijavio da mu se plata nije mijenjala, pa je tako i prošle godine primao 1.141 euro. Odlukom užeg kabineta Vlade Radunović je, kao i sve njegove kolege, dobio nadoknadu od 10,800 eura.

Kako je objavljeno na sajtu Komisije, Radunović je prošle godine dobijao još 300 eura od Savjeta za privatizaciju i 143 eura od Univerziteta Crne Gore. Tu nadoknadu prestao je da prima u maju prošle godine, kada je podnio ostavku na mjesto člana Upravnog odbora. Od Medicinskog fakulteta, kao docent na predmetu hirurgija, primao je 175 eura.

Vlasnik je stana od 106 kvadrata u Podgorici, petine od 45 kvadrata stana u Budvi i šestine livade, voćnjaka i kuće u Budimlju i Beranama. Za 10 godina treba da vrati kredit od 15,000 eura.

Njegova supruga Jasmina, zaposlena u Zavodu za školstvo, primala je platu 462 eura. U karton je upisano da je vlasnica placa od tri ara na Žabljaku.

Direktorica Uprave za antikorupcijsku inicijativu Vesna Ratković primala je platu od 726 eura. U karton je upisala da je za nastavu na Pravnom fakultetu Univerziteta Mediteran dobijala 2,400 eura za godinu dana, od autorskih prava je prihodovala 1,200, a 600 eura je dobila naknadu za tjelesno oštećenje. Na njeno ime je stan od 51 kvadrat u Podgorici. Ratković je prijavila i da u bankama ima 18,200 eura.

Brajoviću dva pištolja

Ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović dobio je prošle godine dva pištolja, objavila je Komisija za sprečavanje konflikta interesa. U prijavi poklona, Brajović je naveo da je od kolege iz Srbije Ivice Dačića dobio pištolj marke “bereta”.

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko takođe mu je poklonio pištolj, ali se ne navodi koje marke.Poklon je prijavio i gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović koji je od Turističke organizacije Beograda dobio umjetničku sliku.

Bonus video: