Misija Evropske unije pratiće dešavanja u Andrijevici

Podsjećajući na slučaj bivšeg odbornika PzP-a Uroša Čukića koji je prešao i redove DPS-a, Medojević je upozorio da je u Andrijevici i Podgorici na sceni politička korupcija.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2011. 15:40h

Misija Evropske unije u Crnoj Gori pratiće dešavanja vezana za krivičnu prijavu zbog događanja u Andrijevici, koju je Pokret za promjene (PzP) podnio Tužilaštvu, saopšteno je nakon sastanka predsjednika PzP Nebojše Medojevića sa zamjenikom Misije EU Klajvom Ramboldom.

Podsjećajući na slučaj bivšeg odbornika PzP-a Uroša Čukića koji je prešao i redove DPS-a, Medojević je upozorio da je u Andrijevici i Podgorici na sceni politička korupcija.

"Ovo slobodno trgovanje mandatima od strane partijskih kriminalaca, što policija i tužilaštvo već decenijama tolerišu i ćuteći posmatraju, obesmišljava sve zakonodavne reforme pa i donošenje novog izbornog zakona. Smatramo da je prošlo vrijeme nekažnjivosti za političku korupciju, i zato insistiramo da se slučaj korupcije u Andrijevici do kraja rasvijetli", ocjenio je Medojević.

On je, kako se navodi u saopštenju PzP, Ramboldu kazao da očekuje da učesnici u trgovini mandatima završe na sudu. Medojević je upozorio da se narodni predstavnici decenijama kupuju iz crnih partijskih fondova ili novcem organizovanog kriminala.

On je upozorio da se na taj način ljudi iz struktura organizovanog kriminala pa čak i predstavnici druge države mogu kupovinom odbornika i poslanika ostvariti kontrolu poltičkih procesa u Crnoj Gori.

"Ovdje se radi o praksi nekažnjivosti koja ugrožava ustavni poredak i nezavisnost državnih institucija od spoljnih uticaja, i zbog toga je potrebna hitna reakcija nadležnih organa kako bi se konačno stavila tačka na ovu kriminalnu praksu", kazao je Medojević.

Bonus video: