Medojević: Čukiću nuđeno 30.000 eura i stanu u Podgorici

PzP je saopštila da je povodom slučaja političke korupcije u Andrijevici PzP zatražio sastanak sa šefom Misije EU u Crnoj Gori Leopoldom Maurerom.
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2011. 16:20h

Predsjednik PzP-a Nebojša Medojević zatražio je od direktora ANB-a Vladana Jokovića da se ANB angažuje na slučaju prelaska odbornika PzP-a u Andrijevici u tabor DPS-a.

“Medojević je Jokoviću ukazao na to da bi konkretno angazovanje ANB-a u ovom slučaju bilo vidljivi doprinos borbi protiv korupcije, i u tom smislu to bi bio značajan a mozda i najveci doprinos ispunjavanju jednog od najvažnijih uslova koje je EU zadala Crnoj Gori”, saopštio je PzP.

Lider PzP-a je Jokovića upoznao sa dokazima koje je PzP prikupio u vezi “sa slučajem kupovine bivšeg odbornika Pokreta u Andrijevici i saopštio mu da je predata krivična prijava državnom tužilaštvu”.

Sastanak sa Maurerom

“Političkom korupcijom, kakva je ova koja se trenutno dešava u Andrijevici, ugrožava se ustavni temelj države Crne Gore kao izborne, parlamentarne demokratije. ANB je po zakonu odgovoran da u takvim slučajevima preventivno djeluje, i to upravo tražimo od vas - da preko vaše saradničke mreže dođete do neophodnih podataka i da tako pomognete policiji i državnom tužilaštvu da se vinovnici ove sramotne priče izvedu pred sud i primjereno kazne", rekao je Medojević Jokoviću.

PzP je saopštila da je povodom slučaja političke korupcije u Andrijevici PzP zatražio sastanak sa šefom Misije EU u Crnoj Gori Leopoldom Maurerom i sa njegovim zamjenikom Klajvom Ramboldom.

Medojević je kazao agenciji MINA da je krivična prijava podnijeta protiv Čukića, šefa odborničkog kluba DPS-a u Andrijevici Slavka Stijovića, kao i protiv NN osobe iz DPS koja je, kako je naveo, morala da odobri čitavu transakciju.

“Osim čvrstih indicija, uspjeli smo da pronađemo i svjedoka koji je spreman da potvrdi da mu je lično Čukić rekao da mu iz DPS-a nude 30.000 eura i stan u Podgorici da napusti PzP i time prouzrokuje promjenu vlasti u Andrijevici”, rekao je Medojević.

On je kazao da će PZP insistirati da se čitav slučaj ispita do kraja.

Bonus video: