Medojević: Reagovao sam emotivno jer se osjećam kao prevaren čovjek

Obračunavajući se sa bivšim kolegom, Medojević je Čukiću poručio da je “go..o po....o” i prijetio mu da će se sa njim obračunati “tradicionalnim metodama”
82 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.02.2011. 19:34h

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević kazao je da na svom Facebook profilu nije prijetio bivšem partijskom kolegi Urošu Čukiću, ističući da je reagovao emotivno kao “prevaren čovjek”.

Reagujući na odluku odbornika PzP-a u Andrijevici da napusti stranku i ugrozi vlast opozicije u tom gradu, Medojević je na svom profilu iznio niz uvreda poručujući da će doći u Andrijevicu da se obračuna sa Čukićem.

Priznajući da je Čukića nazvao “fukarom i izdajnikom”, Medojević je kazao da je tako reagovao jer se osjećao prevarenim.

“Kada sam vidio za koju cifru je taj čovjek izdao partiju, koliko je tražio i dobio, bio sam šokiran. Kao i svaki čovjek, emotivno sam reagovao jer sam morao da ukažem kakve se stvari dešavaju na političkom nivou”, kazao je Medojević “Vijestima”.

On je optužio vladajuću koaliciju da godinama kupuje političare, ističući da se “transferi” poput onog u Andrijevici dešavaju i u ostalim opštinama u kojima DPS pokušava da sačuva vlast.

Na pitanje da li lideru političke partije dolikuje da javno iznosi teške uvrede na račun bivših partijskih kolega, Medojević je priznao da je njegova reakcija bila pretjerana.

Obračunavajući se sa bivšim kolegom, Medojević je Čukiću poručio da je “go..o po....o” i prijetio mu da će se sa njim obračunati “tradicionalnim metodama”.

“Ne radi se prijetnji već o upozorenju i motivu. Morate biti svjesni da će ono što se desilo u Andrijevici imati na posljedice i na višem političkom novu, jer dovodi se u pitanje legitimitet izbora kada možete kasnije da kupujete odbornike i poslanike kao na piajci.

Morate emotivno reagovati kad vidite kako neki ljudi koriste položaj u partiji da se preko njenih leđa bogate i rješavaju egzistemncijalna pitanja, a to nije prvi put”, kazao je Medojević.

Medojević podnosi krivičnu prijavu

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević kazao je da ima dokaze i svjedoke koji će potvrditi da je odbornik Uroš Čukić dobio novac da napusti PzP i tako ugrozi ostanak vladajuće koalicije u Andrijevici.

Medojević je tokom sastanka sa šefom Misije OEBS-a Šarunasom Adomavicijusom optužio ljude iz Demokratske partije socijalista da su potkupili Čukića.

"Medojević je svoje sagovornike informisao o dokazima i o svjedocima koje je PzP obezbijedio u vezi sa kupovinom Čukića, saopštio im detalje oko iznosa koji je dogovoren između Čukića sa jedne i NN lica iz DPS-a, i izrazio sumnju u vjerovatno kriminalno porijeklo dogovorenih sredstava", navodi se u saopštenju PzP-a.

Medojević će u utorak predati krivičnu prijavu Vrhovnoj državnoj tužiteljki Ranki Čarapić i sastati se sa direktorom Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Vladanom Jokovićem kako bi razgovarao o događajima u Andrijevici. Lider PzP-a, kako se navodi, tražio je sastanak i sa šefom delegacijen EU u Crnoj Gori Leopolodm Maurerom. Medojević je upozorio da je kupovina odbornika direktan napada na ustavni poredak u Crnoj Gori.

"To čini besmislenim svaki institucionalni napor PzP-a i ostatka opozicije da se, unutar institucija sistema, politički bori za sprovođenje reformi i za demokratizaciju crnogorskog društva.

Ovdje se radi o decenijskoj praksi sa kojom moramo konačno prekinuti, jer ona predstavlja temelj dosadašnje fasadne demokratije i ona ne može biti osnov za mijenjanje Crne Gore u pravcu moderne, evropske i pravne države“, rekao je Medojević.

On je upozorio da je slučaj u Andrijevici pokazao da korupcija, kao najveći probkem u državi, gospodari i u parlamentarnom sistemu. Režim je, smatra on, godinama na kupovinu političkih protivnika gledao kao na dozvoljeno sredstvo političke borbe.

"Istorija svake autokratije, pa i ove crnogorske, jeste istorija svojevrsnog “političkog trafikinga” koji sa izabranim narodnim predstavnicima iz reda opozicije, a uz pomoć crnih i kriminalnih fondova, već decenijama obavlja nepromjenljiva crnogorska vlast.

Trafiking koji se trenutno dešava u Andrijevici, a čija je meta jedan bivši odbornik PzP-a, nije bitno drugačiji od sličnih, toliko puta viđenih, političkih kupovina opozicionih duša, ali će ovaj sramni slučaj, za razliku od prethodnih, morati završiti na sudu", kazao je Medojević, poručujući da će od odnosa Tužilaštva prema slučaju Čukić zavisiti odnos PzP-a prema usvajanju novog izbornog zakona.

Bonus video: