Marović na Glavni odbor došao sa Đukanovićem

Jedno od ključnih pitanja budućeg Kongresa, biće i da li će Marović ostati potpredsjednik DPS-a...
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2011. 19:36h

Članovi Glavnog odbora DPS-a usvojili su odluke i dokumenta za organizovanje Šestog Kongresa te stranke, koji će se održati 21. maja.

Sjednici je prisustvovao i potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović, koji je u kongresnu salu zgrade stare vlade ušao u društvu predsjednika partije Mila Đukanovića, potpredsjednika Željka Šturanovića i političkog direktoraBranimira Gvozedenovića. Premijer Igor Lukšić na sjednicu je došao par minuta prije njih.

Marović, čiji je rođeni brat Dragan uhapšen krajem decembra, zbog afere „Zavala“, razgovarao je sa partijskim kolegama, djelovao je opušteno i smijao se.

VI Kongres

Jedno od ključnih pitanja budućeg Kongresa, biće i da li će Marović ostati potpredsjednik DPS-a, odnosno da li će ga Đukanović predložiti i da li će on, eventualno, prihvatiti tu ponudu. Marović se iz Vlade povukao istovremeno kada je Đukanović podnio ostavku na mjesto predsjednika izvršne vlasti.

U saopštenju izdatom nakon sjednice, navodi se da će organizacionim i političkim pripremama za Kongres rukovoditi GO, Predsjedništvo i Izvršni odbor stranke. Utvrđeni su, kako piše i kriterijumi za izbor predstavnika za šesti Kongres, kao i plan aktivnosti, kojim će se obezbijediti stvaranje neophodnih uslova za njegovo održavanje.

Kongres, prema zaključcima članova GO, treba da održi kontinuitet daljeg profilisanja DPS-a, kako bi ona bila spremna da odgovori novim izazovima vremena, a time odlučno utiče na dinamičniji demokratski i ekonomski razvoj Crne Gore.

„Iskazano je uvjerenje da će VI Kongres biti još jedan siguran korak ka jačanju DPS kao moderne evropske partije... DPS će se i dalje izgrađivati kao partija snažnog građanskog profila, sa najboljom kadrovskom osnovom, partijskom infrastrukturom i ljudskim potencijalom kako bi u narednom periodu nastavila da afimiše evropske vrijednosti i na njima temelji ukupni razvoj crnogorskog društva“, navodi se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: