DPS: Još nismo dobili inicijativu za smjenu Konjevića

Svi opozicioni odbornici u Skupštini grada podržaće Inicijativu Nove za smjenu predsjednika parlamenta, što je odlučeno na sastanku koji je sazvao odbornik Nove Radoš Zečević
89 pregleda 0 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Arhiva Vijesti
Raško Konjević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.02.2011. 17:53h

U Demokratskoj partiji socijalista (DPS) još nijesu dobili inicijativu opozicionih odbornika o najavljenoj smjeni predsjednika Skupštine Glavnog grada Raška Konjevića, pa će se prema njoj u toj partiji odrediti onda kada je budu dobili, kazao je „Vijestima” šef kluba odbornika te stranke u gradskom parlamentu Momčilo Vujošević.

"Napominjem da DPS poštuje koalicioni sporazum potpisan sa SDP-om, a ujedno ima i obavezu da konstantno cijeni doprinos svakog pojedinca u izvršavanju programskih zadataka proisteklih iz sporazuma", rekao je Vujošević.

Komentar, kao ni prethodnih dana na najavljenu inicijativu o njegovoj smjeni, nije bilo moguće dobiti od predsjednika Skupštine Konjevića.

"Ne bih to komentarisao, zaista", rekao je Konjević „Vijestima”.

Predsjednik gradskog Odbora SNP-a Velizar Kaluđerović istakao je da u toj stranci "u odnosu i na jednu i na drugu inicijativu od početka nije bilo nikakvih dilema".

"Mi jedino smatramo da bi stvari trebalo prvo dobro pripremiti pa o tome obavještavati javnost. Tim prije što se radi o zajedničkoj aktivnosti opozicionih odbornika u Skupštini grada", rekao je Kaluđerović.

Korektno je, ističe on u izjavi za “Vijesti”, da se pitanje obavještavanja medija o zajedničkim aktivnostima takođe prethodno usaglasi.

"Dakle, o tome samo toliko imamo da kažemo, a vjerujemo da ćemo uskoro biti u prilici da vas kao opozicija zajedno obavijestimo o onome što smo preduzeli", zaključio je Kaluđerović.

Inače, kako je sinoć saopšteno, svi opozicioni odbornici u Skupštini grada podržaće Inicijativu Nove za smjenu predsjednika parlamenta, što je, kako je tada rečeno, odlučeno na sastanku koji je sazvao odbornik Nove Radoš Zečević, koji je tada rekao da jedino nijesu mogli da dobiju stav Nebojše Batrićevića iz Demokratskog centra.

Da bi predlog za razrješenje Konjevića prošao potrebna je podrška 19 od 57 odbornika. O inicijativi odbornici će se, kako je objasnio Zečević, izjasniti, nakon što ona prođe Odbor za status i propise, a što znači da bi se vjerovatno mogla naći tek na dnevnom redu naredne sjednice.

Vujošević: Mugoša dobitnik na izborima

Na sinoćnom sastanku odbornici Nove su, kako su kazali, dobili podršku potrebne opozicione većine za pokretanje inicijative o razrješenju gradonačelnika Miomira Mugoše sa te funkcije.

"Za tu inicijativu nećemo dobiti podršku NS, DSS i stranke penzionera", objasnio je Zečević.

Inače, šef kluba odbornika DPS-a u gradskoj skupštini Vujošević rekao je da takva inicijativa nije na mjestu, “samim tim što gradonačelniku mandat ističe za nekoliko mjeseci”.

"On je mandat ostvario ne samo glasovima vladajuće koalicije već i dobrim dijelom glasovima opozicije, a tu su i impozantni rezultati ostvareni za vrijeme njegovog mandata, što je još jedan dokaz da nema osnova za inicijativu", poručio je Vujošević.

Bonus video: