Mandić traži da se što prije vrati imovina Karađorđevićima

Mandić je Aleksandra Karađorđevića obavijestio o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori, sa akcentom na, probleme vezane za popis stanovništva.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2011. 14:21h

Crna Gora treba što prije treba vratiti imovinu koju je država bespravno oduzela porodici Karađorđević, ocijenio je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić u razgovoru sa prestolonaslednikom Aleksandrom Karađorđevićem.

Mandić je kazao da je NOVA kada je Vlade Crne Gore predložila zakon o pripadnicima bivše dinastije Petrović, tražila da se zakonski urede i odnosi između države i potomaka dinastije Karađorđević.

Iz NOVE je saopšteno da je Mandić naglasio da i porodici Petrović treba vratiti sve ono što je oduzeto od njih, a što im je garantovano ugovorom između vlade Kraljevine Jugoslavije i dinastije Petrović, koji je zaključen između dva svjetska rata, a koga se vlada Jugoslavije nakon 1945. nije pridržavala.

Mandić je Aleksandra Karađorđevića obavijestio o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori, sa akcentom na, kako se navodi, probleme vezane za popis stanovništva.

"Mandić je predočio probleme sa kojima se suočava srpski narod u Crnoj Gori i upoznao ga sa zalaganjima NOVE da se iznađu rešenja za te probleme tako što će se primijeniti i poštovati evropski standardi. On je istakao da je značajno da na popisu niko ne vrši pritisak na naše sunarodnike kako bi se oni izjasnili suprotno od naroda kome pripadaju i jezika kojim govore", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Aleksandar Karađorđević saopštio da je budućnost svih država koje su nastale na prostoru bivše SFRJ u prihvatanju evropskih standarda, poštovanju ljudskih prava i sloboda i građenju tržišne ekonomije.

On je kazao da će to pomoći svim tim zemljama da što prije postanu punopravni članovi EU i to bi trebalo da znači da žive u pravno sređenim državama, gdje će njihova djeca moći da nađu dobro plaćene poslove, a njihova sigurnost, kao i lična i kolektivna bezbjednost, naći će se na mnogo većem nivou od današnjeg.

Bonus video: