REAGOVANJE NA ODLUKU AKCIONARA EPCG

SDP: Čašćavanje srodnika lidera DPS-a znak da živimo u zarobljenoj državi

“Njima desetine miliona, a građanima dva eura dnevno za preživljavanje – to je njihova mjera patriotizma”
13 komentar(a)
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 31.01.2019. 11:45h

Odluka Skupštine akcionara Elektroprivrede (EPCG), kojom se akcije manjinskih dioničara Rudnika uglja plaćaju po višestruko većim cijenama, najbolje potvrđuje tezu Evropske unije (EU) da građani žive u zarobljenoj državi, ocijenili su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

“Kako drugačije tumačiti još jedno milionsko čašćavanje najbližih srodnika lidera Demokratske partije socijalista (DPS) od kompanije koja je u državnom vlasništvu”, navodi se u saopštenju SDP-a.

Iz SDP-a su kazali da je trend otimanja narodnog novca i prelivanja u džepove DPS vrhuške na taj način samo nastavljen.

“Nakon Limenke i deset miliona, opet je državni budžet prazniji, a jedan porodični puniji za nove milione”, poručili su iz SDP-a.

Iz SDP-a su kazali da “oni državu doživljavaju kao imanje otuđenih političko-tajkunskih elita“.

“Njima desetine miliona, a građanima dva eura dnevno za preživljavanje – to je njihova mjera patriotizma”, naveli su predstavnici SDP-a.

Oni su poručili da će ih zbog svega toga, građani kazniti na izborima 15. aprila.

“Biće kažnjeni jer je ovo država svih nas, jer su građani Crne Gore slobodni ljudi, a ne najamnici na njihovim posjedima. Pobijediće slobodna i gradjanska Crna Gora i pobijediće promjene”, zaključili su iz SDP-a.

Akcionari EPCG su u srijedu sa 89 odsto glasova usvojili odluku o pokretanju postupka dobrovoljne javne ponude za preuzimanje Rudnika uglja, bez izjašnjavanja predstavnika države i italijanske kompanije A2A.

Riječ je o oko 5,6 miliona akcija Rudnika uglja, čiju je fer tržišnu vrijednost, revizorska kuća Deloitte, konsultant za taj postupak, procijenila na 6,4 eura po akciji, što je ukupno oko 33 miliona eura.

EPCG je pokazala zainteresovanost za ponudu o preuzimanju na osnovu dopisa akcionara Rudnika uglja, predstavnika A2A i biznismena Aca Đukanovića.