PRIJEM U REZIDENCIJI NA CETINJU

Vujanović primio akreditive novoimenovanih ambasadora

U razgovoru sa ambasadorom Tajlanda Đakrita Srivalija, koji će dužnost u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi, Vujanović je ocijenio da bi međusobnu ekonomsku saradnju trebalo osnažiti
101 pregleda 3 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Filip Vujanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 29.03.2018. 13:38h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Italije, Kube, Tajlanda i Tunisa.

Kako je saopšteno iz Vujanovićevog kabineta, on je u razgovoru sa ambasadorom Italije Lukom Želiolijem, koji će dužnost u Crnoj Gori obavljati na rezidentnoj osnovi, iskazao poštovanje za tradicijonalno prijateljske i sadržajne odnose dvije države.

Vujanović je ocijenio je da intenzivan politički dijalog, uključujući i razmjenu posjeta na najvišem nivou, značajno afirmiše stabilnost i saradnju u širem regionu.

"Konstatovao je da saradnju dvije zemlje podstiču međudržavni ugovori zaključeni u brojnim oblastima i naglasio interes Crne Gore za implementaciju Sporazuma o strateškoj saradnji zaključen između dvije vlade", kaže se u saopštenju.

Želioli se, kako se navodi, saglasio sa ocjenom odnosa dvije države i ukazao na potrebu daljeg intenziviranja njihove saradnje.

On je poručio da će njegova diplomatska misija biti posvećena snaženju saradnje i prijateljstva Crne Gore i Italije.

Vujanović je, nakon prijema akreditiva ambasadora Kube Gustava Trista del Toda, koji će dužnost obavljati na nerezidentnoj osnovi, ukazao na potrebu širenja prostora saradnje dvije države i njenog intenziviranja.

"Istakao je potrebu snaženja ekonomske saradnje, naglašavajući važnost međusobnog informisanja o njenim mogućnostima, kroz saradnju privrednih komora i organizovanjem biznis foruma i prezentacija", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je ambasador Kube ocijenio da postoje mogućnosti za unapređenje saradnje, posebno u ekonomiji, i saopštio da će tome posvetiti svoju diplomatsku misiju.

U razgovoru sa ambasadorom Tajlanda Đakrita Srivalija, koji će dužnost u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi, Vujanović je ocijenio da bi međusobnu ekonomsku saradnju trebalo osnažiti.

"U tom kontekstu, iskazao je saglasnost Crne Gore sa predlozima Tajlanda za intenziviranje saradnje u oblasti turizma, energetke, industrije i transporta", kazali su iz kabineta predsjednika.

Kako su naveli, Sarivali je saopštio da dvije prijateljske države imaju širok prostor mogućnosti za unaprjeđenje saradnje, ističući da će svoju diplomatsku misiju u Crnoj Gori posvetiti tom cilju.

Vujanović je, u razgovoru sa ambasadorom Tunisa, Sejfom Alahom Režebom, koji će dužnost takođe obavljati na nerezidentnoj osnovi, odnose dvije države ocijenio prijateljskim.

"Saopštio je spremnost Crne Gore za zaključivanje međudržavnih ugovora za podsticanje i regulisanje saradnje, i ukazao na važnost saradnje u kulturi", kaže se u saopšštenju.

Dodaje se da je Režab istakao interes Tunisa za intenziviranjem saradnje sa Crnom Gorom, i prezentovao konkretne mogućnosti u tom pogledu.

Preporučujemo za Vas