VAŽNA JE TAKTIKA

Husović ne otkriva hoće li u trku za partijskog lidera

“Rano je još o tome pričati. Ne znam da li ću biti kandidat ili ne”, rekao je „Vijestima“ lider BS, Rafet Husović.
71 pregleda 0 komentar(a)
Rafet Husović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Rafet Husović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.02.2019. 02:42h

Do 30. aprila biće održani lokalni izbori Bošnjačke stranke (BS) u osam odbora, dok će na Kongresu koji je zakazan za 18. jun biti poznato i ko će u narednom mandatu predvoditi tu partiju, dogovoreno je na sjednici Glavnog odbora BS koja je održana u Rožajama.

Na sastanku je bilo riječi o Statutu, rezolucijama i programskim dokumentima koji će biti usvojeni na Kongresu stranke.

“Glavni odbor BS raspravljao je o sprovođenju koalicionog sporazuma sa DPS-om o učešću u institucijama vlasti i iskazao nezadovoljstvo ostvarenim obimom i dinamikom realizacije sporazuma”, rekli su iz BS.

Kako „Vijesti“ saznaju novim unutarstranačkim pravilnikom o izborima BS za kandidovanje na mjesto predsjednika partije predviđena je podrška najmanje tri odbora i još uvijek je neizvjesno koja će se imena naći u toj trci.

“Rano je još o tome pričati. Ne znam da li ću biti kandidat ili ne”, rekao je „Vijestima“ lider BS, Rafet Husović.

On je zadovoljan učinkom u proteklih pet godina, ističući da je stranka napravila dobar rezultat.

“Postali smo parlamentarna stranka, imamo tri poslanika, učešće u izvršnoj vlasti, počeli smo sa tri a sada imamo već osam odbora, udvostručili smo broj mandata na opštinskom nivou. Zadovoljan sam sa onim što smo do sada postigli, ali ima još nešto što treba da se odradi, a što sam obećao stranci, tako da i od toga zavisi da li bih prihvatio kandidaturu ili ne”, kazao je Husović.