Rakčević i dalje koordinator Foruma 2010

Forum 2010 je bio posebno aktivan oko analiza projekta hidroelektrana na Morači, autoputa, te pitanja statusa dinastije Petrović Njegoš u Crnoj Gori i besplatne pravne pomoći
0 komentar(a)
Žarko Rakčević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Žarko Rakčević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.02.2011. 15:44h

Žarko Rakčević i dalje će biti koordinator Foruma 2010, saopšteno je iz te nevladine organizacije.

Na sjednici Savjeta Foruma 2010, kojom je obilježena godišnjica osnivanja, usvojeni su godišnji izvještaji, kao i plan daljeg rada. Ocijenjeno je da je u protekloj godini Forum ostvario značajne rezultate i postao prepoznatljiva snaga po zalaganju za demokratsku tranziciju Crne Gore.

“Konstatovano je da je FORUM 2010, kao organizacija koja je osnovana i podržana od strane istaknutih crnogorskih intelektualaca, univerzitetskih profesora, umjetnika, novinara, pravnika i preduzetnika, u prethodnih 12 mjeseci putem okruglih stolova, press konferencija, i javnih nastupa njenih članova, dao doprinos rasvjetljavanju brojnih pitanja od javnog interesa”, saopšteno je iz Foruma.

Napominjue se da je Forum 2010 je bio posebno aktivan oko analiza projekta hidroelektrana na Morači, autoputa, te pitanja statusa dinastije Petrović Njegoš u Crnoj Gori i besplatne pravne pomoći.

Na inicijativu Foruma 2010 formiran je Savjet za spoljnu politku i međunarodnu saradnju. Formirani su i odbori Foruma u nekoliko opština.

“Jedna od osnovnih ideja oko koje su se okupili članovi Foruma 2010 bila je potreba za mijenjanjem Crne Gore, želja da se doprinese njenom demokratskom preobražaju. Članovi Savjeta zaključili su da će u narednom periodu, kroz različite aktivnosti i uključivanje novih ljudi, još snažnije učestvovati u društvenim procesima”, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da će Forum ukazivati na problem i nuditi konretna rješenja u borbi protiv atrofije institucija sistema, erozije društvenih vrijednosti, nedjelotvornosti pravnog poretka, neodlučnosti i neefikasnosti u borbi protiv organizovanog kriminala, visokog nivoa korupcije, drastičnog socijalnog raslojavanja, monopolizacije, devastacije prostora, ugrožavanja održivog razvoja i kršenja ljudskih prava.

Bonus video: