Popović: Tadić je dobro osmislio sastanak

Komentarišući ocjene nekih zvaničnika crnogorske vlasti o svrsi sastanka Tadića sa predstavnicima Srba, Popović je rekao da nezavisnost Crne Gore više niko ne dovodi u pitanje.
97 pregleda 0 komentar(a)
Tadić Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Tadić Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.02.2011. 11:28h

Predsjednik Srbije Boris Tadić je "odlično osmislio" sastanke sa predstavnicima Srba iz regiona, rekao je predsjednik Narodne stranke Predrag Popović.

Popović je, zajedno sa još nek im predstavncima Srba iz Crne Gore, bio u Beogradu, na sastanku predstavnika Srba iz regiona sa Tadićem.

Prema objašnjenju Popovića, sastanak i teme o kojima se razgovaralo kod Tadića nisu bili onog karaktera kako su to najavljivali neki mediji "stvarajući atmosferu harange".

Popović je rekao da se na sastanku u Beogradu razgovaralo o sasvim praktičnim pitanjima kakvo je isplata penzija, a jedna od tema bio je i predstojeći popis stanovništva u zemljama regiona.

"Jednodušan je zaključak da se pitanje popisa ne diže na nivo političkog obračuna, da se ne politizuje, ali, isto tako, da treba spriječiti pokušaje asimilacije Srba", rekao je Popović, dodavši da je to "posebno važno" za Crnu Goru.

Popović je rekao da treba učiniti sve da popis stanovništva u Crnoj Gori bude statistički, a ne politički posao.

Komentarišući ocjene nekih zvaničnika crnogorske vlasti o svrsi sastanka Tadića sa predstavnicima Srba, Popović je rekao da nezavisnost Crne Gore više niko ne dovodi u pitanje, ali je važno kakav je status Srba u toj državi.

"Ići ćemo uvijek na ovakve sastanke. Srbija će uvijek za nas biti bratska zemlja", rekao je Popović.

Bonus video: