Vuksanović: Institut Igalo, Bolnicu Meljine i Mamulu vratiti u državno vlasništvo

"Pripadnicima vladajuće, a otuđene partijske elite to nije bitno, jer oni sebe i svoju djecu liječe u inostranstvu, a mi ostali želimo da se liječimo u našim bolnicama i liječićemo se ovdje, jer ćemo imati zdravstveni sistem i bolnicu Meljine na koje ćemo opet biti ponosni"
141 pregleda 23 komentar(a)
Draginja Vuksanović Miloš Bigović, Foto: Slavica Kosić
Draginja Vuksanović Miloš Bigović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 28.03.2018. 12:22h

Kandidatkinja SDP za predsjednicu države Draginja Vuksanović poručila je danas u Herceg Novom da će Institut “Dr Simo Milošević” Igalo, Bolnica Meljine i Mamula ostati u vlasništvu države.

“Nećemo dozvoliti da 600 vrijednih radnika Instituta ostane bez posla i ode kući. Obećavamo da će Institut ostati u vlasništvu države Crne Gore. On bi trebalo da bude značajan centar medicinskog turizma, lječilište i centar za rehabilitaciju, na koji ćemo, kao i do sada biti ponosni, a ne da se pretvori u apartmane za prodaju “, kazala je Vuksanović .

Obećala je da će uraditi sve da bolnicu Meljine vrate u sistem javnog zdravstva.

"Pripadnicima vladajuće, a otuđene partijske elite to nije bitno, jer oni sebe i svoju djecu liječe u inostranstvu, a mi ostali želimo da se liječimo u našim bolnicama i liječićemo se ovdje, jer ćemo imati zdravstveni sistem i bolnicu Meljine na koje ćemo opet biti ponosni", poručila je Vuksanović.

Ona je sa predsjednikom OO SDP Draganom Šimrakom danas obišla ostrvo Latavica sa tvrđavom Mamula i poručila da će to zdanje biti vraćena građanima Herceg Novog i državi Crnoj Gori.

"To je naše i nećemo dozvoliti da DPS tu otvara kockarnice, navela je Vuksanović i istakla da će Mamula i dalje biti kulturno istorijski spomenik sa uspomenom i poštovanjem na borce antifašiste.

Poručila je da treba stvarati uslove da se mladi koji su se iz Herceg Novog raselili po Evropi i Americi vrate da rade, osnivaju porodice i grade Herceg Novi i državu.

Vuksanović se sastala se predsjednikom Skupštine opštine Herceg Novi Milošem Bigovićem i potpredsjednicom opštine Danijelom Đurović koji su je upoznali sa razvojnim projektima koji se očekuju u narednom periodu.

Nakon sastanka, predsjednik Skupštine Miloš Bigović, je kazao da od budućeg predsjednika Crne Gore očekuje da zauzme aktivnu poziciju u rješavanju ključnih problema grada Herceg Novog, prije svega bolnice Meljine, Instituta dr Simo Milošević, kao i ostalih privatizacija koje u snažnoj mjeri koče budući razvoj grada

“Naša očekivanja, neću da budem ne skroman su izuzetno velika”, kazao je Bigović.

Vuksanović je razgovarala sa građanima i gostovala na Radiju Jadran.

Bonus video: