BF: Kusovac bitniji i od prvaka države

"Sva sredstva iz Programa za razvoj sporta biće usmjerena na uređenje sportskih i dječjih igrališta, a u posebnom fokusu biće uređenje sportske infrastrukture. Od ukupno budžetom predviđenih 350.000€, 7% namjenjeno je za godišnji Program razvoja sporta"
7 komentar(a)
Potpisaivanje sport Tivat, Foto: Siniša Luković
Potpisaivanje sport Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 28.03.2018. 12:35h

Na osnovu Odluke o sufinansiranju programa rada sportskih organizacija za 2018. godinu, koju je predložio opštinski Savjet za sport, a donio Sekretarijat za mlade sport i socijalna pitanja, 44 sportskih organizacija iz Tivta dobilo je sredstva u ukupnom iznosu 323.600 eura. Gradonačelnica dr Snežana Matijević (DPS) danas je na ceremoniji u Opštini, potpisala pojedinačne ugovore sa predstavnicima svih 44 sportskih organizacija koje su dobile novac iz gradskog budžeta.

Lokalna uprava ova sredstva dodijelila je sportskim klubovima u cilju realizacije njihovih programa rada, učestvovanja na sportskim takmičenjima i organizovanja sportskih priredbi. Na ime ekipnih sportova otišlo je ukupno 240.470 eura, dok je za pojedinačne sportove opredjeljeno 83.130 eura.

Predsjednica Opštine čestitala je sportistima na rezultatima ostvarenim u protekloj godini.

"Nadam se da ćete dobijena sredstva iskoristiti na najbolji mogući način, odnosno da će ova sredstva stvoriti preduslove vašeg neometanog rada i napredovanja.", kazala je Matijević.

Prisutnima se obratila i sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović (DPS) koja je istakla da je prilikom ovogodišnje raspodjele nova iz budžeta za finansiranje sportkih organizacija, poseban akcenat je stavljen na školski sport.

"Sva sredstva iz Programa za razvoj sporta biće usmjerena na uređenje sportskih i dječjih igrališta, a u posebnom fokusu biće uređenje sportske infrastrukture. Od ukupno budžetom predviđenih 350.000€, 7% namjenjeno je za godišnji Program razvoja sporta", istakla je Ognjanović.

Način na koji je lokalna DPS-SD-HGI uprava Tivta podijelila budžetski novac sportistima, danas je međutim, oštro kritikovala lokalna stranka Bokeški Forum.

"Ukoliko neko želi da uništi identitet stanovništva jednog podneblja dovoljno je da uništi njegov sport i kulturu. Ukoliko ima novca za brojne besmislene investicije, onda za sportiste, koji su najbolji ambasadori našeg grada mora biti mnogo više“, poručuo je BF osuđujući smanjenje budžetskih izdvajanja za sport. Oni su istakli da Opština, dok oprašta milionske dugove za dažbine stranih investitora, istovremeno demonstrira "maćehinski odnos prema tivatskom sportu".

"Rukometašima Partizana, aktuelnim državnim prvacima, dodjeljena su sredstva od 47.500 eura. A samo kredit koji je nedavno od Opštine Tivat dobio potpredsjednik Siniša Kusovac iznosi 52.000 eura, od čega će on Opštini morati da vrati samo 14.560 eura", naveo je BF.

Bonus video: