TV IN: Tadićev savjetnik vodi kampanju uoči popisa

TV IN je objavila da raspolaže saznanjima da Đorđević, često boravi u Crnoj Gori i da rukovodi kampanjom uoči popisa stanovništva u Crnoj Gori, koji je planiran za prvu polovinu aprila.
64 pregleda 0 komentar(a)
Mladjan Djordjević, Foto: Srbijanet
Mladjan Djordjević, Foto: Srbijanet
Ažurirano: 03.02.2011. 18:51h

Televizija IN optužila je savjetnika predsjednika Srbije Mlađena Đorđevića da se miješa u političke prilike u Crnoj Gori.

Ta televizija je objavila da raspolaže saznanjima da Đorđević, kako je navela, često boravi u Crnoj Gori i da rukovodi kampanjom uoči popisa stanovništva, koji je planiran za prvu polovinu aprila.

Đorđevićevu aktivnost u Crnoj Gori, navodno, finansijski pomaže Vlada Srbije, a cilj kampanje je da se na popisu u Crnoj Gori što više građana izjasne kao Srbi.

Đorđević je i ranije optuživan da je pomagao predizbornu kampanju prosrpske opozicije na lokalnim izborima u Crnoj Gori, u maju 2010. godine.

Tadašnji premijer Crne Gore Milo Đukanović rekao je da je u predizbornu kampanju u Crnoj Gori, radi pomoći opoziciji, uključen savjetnik predsjednika Srbije Mlađen Đorđević, a predsjednik skupštine Ranko Krivokapić je rekao da i on ima takve informacije.

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je tada da ne vjeruje da je njegov savjetnik na bilo koji način uticao na formiranje opozicije u Crnoj Gori i dodao da je Đorđević u Crnoj Gori razgovarao sa predstavnicima srpskih kulturnih institucija.

"On radi kao moj savjetnik za regionalnu saradnju i njegova obaveza je da pomaže srpske institicije, udruženja građana u svim zemljama u regionu gdje živi srpski narod i postoje kulturne institucije", kazao je Tadić.

Tadić je tada rekao da Srbija nema nikakvog interesa da upravlja političkim procesima u Crnoj Gori, niti da se ponovo integriše sa Crnom Gorom, kao i da će nastaviti politiku dobrosusjedskih odnosa.

Bonus video: