"Nije tačno da je u mandatu ove podgoričke uprave malo urađeno"

Iz Glavnog grada navode da najbolju ocjenu o njihovom radu daju građani, koji ih pozitivno ocjenjuju
93 pregleda 7 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.03.2018. 14:25h

Gradska uprava je tokom mandata realizovala projekte vrijedne oko 100 miliona, a u toku je realizacija investicija od oko 135 miliona eura, navodi se u reagovanju Glavnog grada na tekst „Migo puno obećavao, a malo ostvario“, objavljen u „Vijestima“ 26.marta.

U reagovanju se navodi da je netačna tvrdnja u naslovu teksta da je u mandatu ove uprave malo urađeno, što se vidi i iz teksta, gdje se nabraja dio projekata koji su realizovani, u vrijednosti od više desetina miliona.

“ Najbolju ocjenu o radu daju građani koji prema svim istraživanjima javnog mnjenja ubjedljivom većinom pozitivno ocjenjuju rad gradonačelnika i gradske uprave. Ono što najviše čudi je što novinarka između redova zamjera Glavnom gradu što je dio projekata uradio sa partnerima, jer bi, valjda, bilo bolje da ih je realizovao od novca građana?“, navode iz Grada.

Privlačenje donatora je, navode, dodatni kvalitet u radu svake uprave, jer se pokazuje da su projekti dobri, a čuva se gradski budžet uz domaćinski odnos prema novcu građana.

U reagovanju piše da „čudi i nipodaštavanje uloge grada u dijelu gdje učestvuje sa zemljištem i komunalnim opremanjem, pa se navodi da je to „samo“ investicija, iako neke vrijede i više od četiri miliona“.

„Čak i kad ne bi nabrajali kolektor za koji su obezbijeđena sredstva, što je jedna od najtežih i najvažnijih faza projekta, kao i za Jugozapadnu obilaznicu, da krenemo od onih gdje se radovi uveliko odvijaju. Počela je gradnja Donjogoričkog bulevara, vrijednog oko 12 miliona, kao i II faze obilaznice oko Golubovaca, čija vrijednost iznosi 6,3 milona eura. Privodi se kraju I faza rekonstrukcije puta Golubovci – Mataguži – Tuzi vrijedna 7 miliona”, navode iz Grada.

Navode da je asfaltirano preko 192 km i probijeno cca 127 km putnih pravaca, za oko 14 miliona, i da su rekonstruisane postojeće i sagrađene nove ulice za oko 10,5 miliona.

„Trg ispred Gradskog stadiona je oko pola miliona, rekonstruisan Tabački most - 290.000, Sat Kula i Trg Bećir-bega Osmanagića - 400.000 eura. Radimo na rekonstrukciji rodne kuće Rista Stijovića, za šta ćemo uložiti 410.000 i izgradnji gradske knjižare koja će koštati preko 600.000 eura. Gradsko pozorište je vrijedno preko 6.000.000 eura“, navode iz Grada.

Navode da su rekonstruisali Crpnu stanicu na Marezi od preko milion eura, uradili treću sanitarnu kadu, za oko 1.150.000, kao i Postrojenje za tretman ocjednih voda, oko 1.900.000 eura:

„U Golubovce i Tuzi je u vodovodnu i kanalizacionu mrežu u posljednje tri godine uloženo oko 7.000.000, a izgrađeno oko 100 km novih vodovoda. Izgrađen je i TC na Koniku, vrijedan oko 3.500.000 eura. Iz budžeta grada smo finansirali četiri reciklažna dvorišta - 600.000, kao i 68 podzemnih kontejnera“.U partnerstvu UP i Glavnog grada, 200 porodica penzionera riješilo je stambeno pitanje, a završena je još jedna zgrada sa 88 stanova. Učešće Glavnog grada je 3,5 miliona eura.

Odgovor novinarke u sjutrašnjem broju „Vijesti“

Bonus video: