Odbornik traži prinudnu upravu u Beranama

Kako je Kiković obrazložio, to je potrebno da bi se saniralo postojeće stanje zbog neplaćanja doprinosa prema fondovima PIO i zdravstvenog osiguranja.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2011. 18:17h

Odbornici Skupštine opštine Berane, na sjednici veći dio vremena potrošili su u razmjenama optužbi i u replikama, a nakon dvije višesatne pauze , tek kasno popodne došao je red na tačke predviđene dnevnim redom.

Opozicija je tražila smjenu aktuelne lokalne vlasti, a najuporniji u tome bio je šef Kluba odbornika Nove srpske demokratije Goran Kiković, koji je predložio da Skupština prvo usvoji, a zatim procesuira predlog Vladi, da se u Opštini Berane, uvede prinudna uprava.

Kako je Kiković obrazložio, to je potrebno da bi se saniralo postojeće stanje zbog neplaćanja doprinosa prema fondovima PIO i zdravstvenog osiguranja, neizmirivanja plata zaposlenima u lokalnoj upravi, čime je najviše oštećena država, kao i time, što je postojeća lokalna vlast napravila milionska dugovanja.

Opozicioni odbornici su tražili i da gradonačelnik Vuka Golubović saopšti imena onih koji su dobili kadrovske stanove, što je Golubović odbio, uz obrazloženje da je to već jednom učinio na prethodnom zasjedanju Skupštine.

Bonus video: