"ZAROBLJENI U PROŠLOM VIJEKU"

URA: Simović je komični ministar koga je pregazilo vrijeme, baš kao i Đukanovića

„Izgubljen tako u 2018. godini i razočaran što ipak nije predsjednički kandidat, bijes i srdžbu je nevješto pokušao iskaliti sa prozivkama prema Dritanu Abazoviću i Građanskom pokretu URA"
54 pregleda 10 komentar(a)
Goran Šućur, Foto: URA Nikšić
Goran Šućur, Foto: URA Nikšić
Ažurirano: 28.03.2018. 21:24h

Komični i neuspjeli kandidat za predsjednika DPS-a Milutin Simović u epskom zanosu pogrešno je ocijenio na večerašnjem skupu u Nikšiću, na kojem je podršku dao svom balsamovanom vođi Đukanoviću, da je URA zalutala u nekakva kola koja se samo njima priviđaju, saopštio je Goran Šućur, potpredsjednik odbora URA Nikšić.

Simović je večeras u Nikšiću na promotivnom skupu kandidata DPS Mila Đukanovića rekao da vječiti gubitnici, Mandić i Medojević, Crnoj Gori nude izdaju i prevaru. "Sakrivaju se iza novog kandidata koji je do juče palio NATO zastavu, a sada kaže da mu ona ne smeta. Iza maske se pokušavaju sakriti oni koji rade protiv Crne Gore i za tuđe interese.. Vidimo i masku ispod koje se sakrio onaj koji je, ne tako davno, volio da hvali Mila, baš ovdje u Niksiću. On igra epizodnu ulogu za račun vojvode i njegovih sljedbenika", kazao je Simović pitajući predsjednika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića gdje je to krenuo i u kakvo se kolo uhvatio.

"Građanski pokret URA je gospodine Simoviću oname đe je uvijek i bila, još od osnivanja. Na putu građanske, evropske, multietničke i multikonfesionalne Crne Gore. Ona je na idejama modernih evropskih zemalja u kojima se vođina slika ne nosi na političkim skupovima i na kojima se ne kliče u njegovu slavu, posebno onda kada takvo klicanje nema ama baš nikakvog uporišta. URA je otpočetka tamo đe nema vječnih podjela, đe se ljudi ne linčuju zbog toga što su samo drugog političkog ili nacionalnog opredjeljenja. Nije tamo đe iza balsamovanog vođe stoji slogan "Predsjednik svih građana", a vođa je najzasluženiji za dugogodišnju polarizaciju crnogorskog društva, pa tako ni ove večeri nije propustio priliku da je dodatno podgrije. Nejasno je kako takav čovjek uopšte i može tražiti podršku za predsjednika", kazao je Šućur.

Ističe da na takvim metodama DPS politike ne leži nijedna moderna evropska zemlja a da gospodin Simović to ne može ni znati jer ga je pregazilo vrijeme, i da bi bilo uzaludno da pokušava da shvati moderna politička kretanja.

"Izgubljen tako u 2018. godini i razočaran što ipak nije predsjednički kandidat, bijes i srdžbu je nevješto pokušao iskaliti sa prozivkama prema Dritanu Abazoviću i Građanskom pokretu URA. No, na kraju je ostao samo komični ministar, zarobljen, sada već u prošlom vijeku, baš kao i njegov idejni vođa sa kojeg neuspješno pokušava da skida zavoje i politički ga revitalizuje", zaključio je Šućur.

Preporučujemo za Vas