Svetozar Marović najavio da će se pretvoriti u prah!

Potpredsjednik DPS-a ocijenio je da tu stranku slabe sljedbenici Slavka Perovića.
165 pregleda 0 komentar(a)
svetozar marović, Foto: S. Fatić
svetozar marović, Foto: S. Fatić
Ažurirano: 22.01.2011. 10:06h

"Ko kaže da napuštam Demokratsku partiju socijalista? Pa ja sam stvarao tu partiju. To su sve gluposti. Kao i to da (Milo) Đukanović vodi neki rat protiv mene. To pričaju već 20 godina oni koji žele rušenje DPS-a", rekao je Svetozar Marović dnevniku "Dan".

On je upitao: zašto bi prijatelj radio protiv prijatelja.

"Ne razmumijem jer to slabi i jednog i drugog. Već sam rekao - ja sam posvećen, prije svega mojim najbližim i potvrdi njihove nevinosti".

Marović je rekao da "hoće da vjeruje" u nezavisnost sudstva.

"Hoću da vjerujem u nezavisnost sudstva, bez političkog i javnog pritiska bilo koga, partija, NVO, političkih protivnika, pošto se saveznici ne oglašavaju previše", rekao je Marović.

"Sve ja to razumijem i ćutim, iako znam da je i ovo politika, i da DPS žele oslabiti neki sljedbenici gospodina Slavka Perovića, koji se sada podržani od DPS-a kroz institucije sistema angažuju protiv istaknutih članova DPS-a, da bi kaznili DPS što je doveo do nezavisnosti, a ne oni. ..Kao da je to važno, osim za ksenofobičnu svijest i emociju zavisnosti".

Marović je rekao da se zato i "kreće na vjerske prvake", aludirajući na podnošenje prekešajne prijave protiv mitropolita SPC Amfilohija.

"A ja sam mislio da je verbalni delikt ukinut", rekao je potpredsjednik DPS.

Ja se ne osjećam tako, ali bližeći se kraju znam da mi je bliži početak, onaj prah od kojeg svi potičemo, iz kojeg su svi moji i u koji ću se ja pretvoriti, a bez kojeg ne bi bilo ni ove moderne i naše Crne Gore

On je ocijenio da Amfilohijev slučaj liči na slučaj u kome se sam našao.

"Na žalost sve me ovo podsjeća i na moju ličnu sudbinu. Kao što je bilo iskušenje moga petoseljanina i velikog Grbljanina Mitrofana bana. U svome Grblju vas gledaju podozrivo i odbacujuće, jer služite Crnoj Gori, a u Crnoj Gori i prestoničkim gradovima Crne Gore, na vas gledaju kao na Latina, Srbina..."

Marović je izlaganje završio teološko-filozofskom crticom.

"Ja se ne osjećam tako, ali bližeći se kraju znam da mi je bliži početak, onaj prah od kojeg svi potičemo, iz kojeg su svi moji i u koji ću se ja pretvoriti, a bez kojeg ne bi bilo ni ove moderne i naše Crne Gore".

Bonus video: