Omladina SD Podgorica osudila devastaciju parkova i igrališta u glavnom gradu

Sve češći prizor u našem gradu su uništene zelene površine, klupe i dječji mobilijar, kao i česme, spomenici, autobuska stajališta i ostalo, što umnogome kvari izgled Podgorice, a oslikava nebrigu i neodgovoran odnos određenog broja građana prema javnom dobru"
6 komentar(a)
Omladina Socijaldemokrata, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Omladina Socijaldemokrata, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 29.03.2018. 10:31h

Omladina Socijaldemokrata Podgorica "najoštrije je osudila" devastaciju parkova i mobilijara na dječjim igralištima, što na godišnjem nivou pričinjava veliku materijalnu štetu lokalnoj upravi, a sve na račun građana.

Predsjednik Omladine SD-a Glavnog grada Aleksa Prelević izrazio je zabrinutost zbog sve veće rasprostranjenosti ove vrste vandalizma, ali i "poprilično nerazvijene svijesti građana, kada se radi o ovoj problematici", navodi se u saopštenju te partije.

"Sve češći prizor u našem gradu su uništene zelene površine, klupe i dječji mobilijar, kao i česme, spomenici, autobuska stajališta i ostalo, što umnogome kvari izgled Podgorice, a oslikava nebrigu i neodgovoran odnos određenog broja građana prema javnom dobru", kazao je Prelević.

Ističu da je posebno poražavajuće uništavanje otvorenih javnih površina koje veliki broj Podgoričana smatra dragocjenošću i koje se koriste pri svakodnevnoj rekreaciji.

"Omladina Socijaldemokrata poziva sve stanovnike Glavnog grada da se odgovorno ophode prema imovini našeg grada, naročito prema parkovima i dječjim igralištima čija devastacija je alarmantna u posljednje vrijeme. Svako ko voli Podgoricu i život u njoj, u velikoj mjeri cijeni parkove i uživa u njihovom miru i zelenilu, a smatramo da dječja igrališta u značajnoj mjeri doprinose bezbrižnoj igri najmlađih stanovnika našeg grada i doprinose tome da bezbrižno djetinjstvo provode u prirodi", zaključio je Prelević.

Bonus video: