Đukanović uči engleski i navraća u partiju

Na pitanje kako izgleda radni dan bivšeg premijera, Rajko Kovačević je odgovorio da je predsjednik sada dominantno posvećen obavezama u partiji.
71 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Reuters
Milo Đukanović, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.01.2011. 07:38h

Nakon povlačenja sa mjesta premijera Milo Đukanović je počeo aktivno da uči engleski jezik i planira da se posveti privatnom biznisu, saznaju “Vijesti”.

Pripremajući se za povratak u vode privatnog biznisa, predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) povremeno svraća i u partijsku centralu.

Portparol DPS-a Rajko Kovačević nije mogao da odgovori da li Đukanović unapređuje svoje znanje stranih jezika, ali je kazao da je bivši premijer posvećen vođenju stranke.

“Mislim da će predsjednik sigurno pokušavati da radi na nadogradnji svih svojih znanja kao što je i do sada radio, ukoliko osjeti potrebu za tim”, kazao je Kovačević.

On nije mogao da kaže šta će biti sa Đukanovićevim privatnim biznisom, ali je potvrdio da predsjednik DPS-a redovno dolazi u partijsku centralu u staroj zgradi Vlade i da je posvećen stranačkim obavezama.

Posvećen obavezama u partiji

Đukanović je, nakon prvog povlačenja iz Vlade, osnovao kompaniju „Primary invest", a zatim „Capital invest". Obje firme registrovane su za „konsalting i menadžment poslove".

Đukanović je do 19. septembra 2008. godine bio i izvršni direktor „Capital investa". Sa profesorima Veselinom Vukotićem, Draganom Vukčevićem i biznismenom Tomislavom Čelebićem osnovao je kompaniju „Univerzitats", koja je vlasnik Univerziteta u podgoričkom naselju Donja Gorica.

Osim Đukanovića, u partijskim je prostorjima prošle nedjelje bio i potpredsjednik Svetozar Marović koji se sastao sa dijelom stranačkog rukovodstva

Na pitanje kako izgleda radni dan bivšeg premijera, Kovačević je kazao da je predsjednik DPS-a sada domaninanto posvećen obavezama u partiji.

U velikim partijama...

“Vijestima” je potvrđeno da je osim Đukanovića, u partijskim prostorjima prošle nedjelje bio i potpredsjednik Svetozar Marović koji se sastao sa dijelom stranačkog rukovodstva.

“U velikim partijama kao što je naša takvih obaveza ne nedostaje. Unutarpartijske aktivnosti su konstantne i veoma žive kako na rješavanju dnevnih pitanja tako na pitanju srednjoročnog i dugoročnog djelovanja partije, u smislu njene modernizacije. Đukanović nikada nijednu funkciju nije obavljao polovično, već joj se posvetio temeljno i svim kapacitetom. To najbolje znaju svi oni koji su imali priliku da sa njim neposredno sarađuju”, kazao je Kovačević.

Da ni Đukanovićevi saradnici ne zalaze prečesto u stranačke prostorije, uvjerio se juče i reporter Vijesti”, koji je bezuspješno pokušavao da stupi u kontakt sa njegovim kabinetom.

Na službeni telefon Đukanovićeve sekretarice juče se niko nije javljao tokom cijelog dana.

Bonus video: