Vuksanović o Đukanoviću: Kada nemate šta lijepo reći o sebi prinuđeni ste da klevećete druge

Ona je napomenula i da je Đukanović autoritet izgubio svojom krivicom jer je odlučio da služi samo interesima "otuđene elite i tajkuna koji mu prividno ljube skute, a iza leđa pljačkaju državu i građane"
70 pregleda 73 komentar(a)
Draginja Vuksanović, Foto: Luka Zeković
Draginja Vuksanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.03.2018. 10:50h

Kandidat DPS-a je nastupom sinoć u Nikšiću još jednom potvrdio da su građanima i građankama Crne Gore prijeko potrebne promjene, kazala je u reagovanju kandidatkinja za predsjednicu, Draginja Vuksanović.

"Promjene od ovakvog načina vladanja koji počiva na blaćenju svih koji drugačije misle i kažu da danas veliki broj običnih i lojalnih građana Crne Gore ne mogu da žive od svoga rada, a da jedna mala privilegovana grupa oko DPS kandidata uništava i rasprodaje sve ono što su generacije prije nas stvarale i tako se bogati na našoj grbači", poručila je.

Ona je dodala da i kandidat DPS-a vidi da u Crnoj Gori imamo najveći broj građana koji žive loše i "jedan uski krug oko njega" koji se, kako kaže, najviše njegovom zaslugom "pljačkajući razbacuje milionima" te da je Đukanović neprimjereno izabrao da blati protivkandidate.

"Kada nemate šta lijepo reći o sebi prinuđeni ste da klevećete druge. To je, blago rečeno, nedostojno svakog ozbiljnog državnika, i ja mu neću uzvraćati istom mjerom", kazala je Vuksanović i dodala da kao univerzitetska profesorka i kandidatkinja za predsjednicu snosi veliku odgovornost za svaku izgovorenu riječ.

"Ono što ću odgovoriti, je otvorena i jasna poruka građanima. Ja nijesam ničija lična žrtva, osim kao i građani Crne Gore žrtva politike pohare i privatizacije države jedne nakaradne autokratske vlasti koju je kandidat DPS-a izgradio i želi da održi. Zato ogromna većina građana želi promjene"

Ona je napomenula i da je Đukanović autoritet izgubio svojom krivicom jer je odlučio da služi samo interesima "otuđene elite i tajkuna koji mu prividno ljube skute, a iza leđa pljačkaju državu i građane".

"Građani, a ne samo ja, traže promjene i od njega jasne odgovore", istakla je ona i tražila da Đukanović "progovori o pljački državne imovine, o socijalnim razlikama, o neskrivenoj korupciji, o ponižavanju insitucija i svim ostalim nedjelima za koje je na jedan ili drugi način odgovoran".

"Odgovor na ova pitanja nije i ne može biti nedostojno i djetinjasto vrijeđanje političkih protivnika. Providno je i očito, da ove uvrede treba da skrenu kampanju u pravcu unakrsne vatre ličnim uvredama. To ja neću dozvoliti. To je njegov teren i budući da sam naučena da budem pristojna i vaspitana, priznajem, na tom terenu je bolji od mene".

Vuksanović je poručila da je spremna da se žrtvuje za građane, a ne, kako kaže, da žrtvuje građane zarad svojih privatnih interesa.

"Kandidat DPS-a mora prihvatiti da su građani Crne Gore su svoji na svome, a ne najamnici na privatnom posjedu. Vrijeme idola je završeno, vrijeme ideala nikada neće proći", zaključila je.

Bonus video: