Obama: Crnogorski građani da se ponose uspjehom Đukanovića

Američki predsjednik Barak Obama ocijenio je da je Crna Gora pod rukovodstvom bivšeg premijera Mila Đukanovića mirnim putem ostvarila nezavisnost.
72 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović i Barak Obama, Foto: Arhiva Vijesti
Milo Đukanović i Barak Obama, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.01.2011. 19:53h

Obama je, kako je saopšteno danas iz Demokratske partije socijalista (DPS), posredstvom američke Ambasade u Podgorici, uputio pismo predsjedniku DPS-a i zahvalio mu na ulozi u jačanju prijateljstva Sjedinjenih Američkih Država Država (SAD) i Crne Gore tokom njegovog premijerskog mandata, prenosi Mina.“Odajem priznanje vašem vođstvu u službi Vaše zemlje. Vi ste vodili Crnu Goru u jednom veoma burnom periodu, a vaša zemlja je izbjegla najteže izazove koji su nastali raspadom Jugoslavije. Distancirajući vašu zemlju od politike nacionalizma, pomogli ste da trasira pozitivan kurs koji je očuvao multietnički karakter Crne Gore”, naveo je Obama u pismu Đukanoviću.

SAD će nastaviti saradnju i sa LukšićemKako Mina piše Obama je u pismu kazao i da SAD ostaju posvećene saradnji sa Đukanovićevim nasljednikom, ostalim izabranim liderima i narodom Crne Gore na daljem razvoju koji se temelji na tim postignućima.U pismu državnog sekretara SAD Džejmsa Stajnberga, navodi se da je Đukanovićeva karijera izuzetna. On je Đukanoviću čestitao na “dugoj i impresivnoj javnoj službi”.“Vaša karijera je izuzetna, a za sobom ostavljate rezultate i ostvarenja na koja vi i vaši sunarodnici možete biti veoma ponosni. Bila je privilegija sarađivati sa vama u okviru dvije administracije na pružanju pomoći Crnoj Gori da ostvari jednu od vodećih uloga u regionu i izgradnji snažnih i trajnih bilateralnih odnosa između naše dvije zemlje”, navodi se u pismu Stajnberga.

Bonus video: